GadgetGear.nl

Keyboard, muis en meer in de Xbox november update

Het lijkt erop dat Microsoft haar Xbox platform langzaam gaat positioneren als vervanging voor de gaming PC. Met de november update van de Xbox firmware is het eindelijk mogelijk een toetsenbord en muis aan te sluiten.

Zeker voor FPS gamers, zal dit goed nieuws zijn. Met toetsenbord en muis krijg je meer controle, dus maak je meer headshots. Gelukkig snappen ze bij Microsoft het probleem dat hiermee kan ontstaan. Spelers met keyboard en muis zullen anders ranken dan spelers met een controller. Daarnaast werkt dit alleen onder games die officieel ondersteuning bieden voor toetsenbord en muis. Fortnite is een van de eerste games die geschikt is voor keyboard en muis. Razer ontwikkelde het eerste keyboard voor de Xbox met ondersteuning voor Xbox Dynamic Lighting, Microsoft’s protocol voor de verlichting van accessoires.

Cortana en Alexa krijgen updates voor de Xbox ondersteuning. Je kunt nu in navigatiemodus Alexa vragen om knoppen voor je in te drukken. Beide assistenten kun je ook vragen een game te starten of af te sluiten. Het koppelen van Cortana met een Xbox gaat nu ook sneller door simpelweg om de koppeling te vragen. Deze functies zijn alleen beschikbaar voor speakers die voor de VS zijn ingesteld.

Ook lanceert Microsoft ondersteuning voor Amazon Music als alternatief op Spotify. Je moet wel een Prime Music abonnement hebben om te kunnen luisteren.

Ook het zoeken naar games zal een stuk intelligenter gebeuren. De Xbox zal rekening houden met games die ready to install zijn en games waar je toegang toe hebt via Xbox Game pass.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten