Het scherm van jouw smartphone weergeven op je TV kan momenteel op twee manieren. Via MHL (met een draadje) en via Miracast. Omdat dat laatste niet voor iedereen even goed werkt, bedacht Google de Chromecast voor Android smartphones. Deze goedkope oplossing zou weleens vlot naar Nederland kunnen komen.

Google introduceerde de ChromeCast onlangs nog in de VS waar de kleine HDMI stick meteen al een doorslaand succes was. De ChromeCast kost namelijk enkele tientjes en is voor de meeste TV’s gemakkelijk weg te werken.

Een oplettende bezoeker van Tweakers.net zag dat de software voor de ChromeCast al even op de Nederlandse versie van Nederlandse Google Play stond. Natuurlijk heb je er niets aan zonder de ChromeCast dongle in bezit te hebben, maar het is wel een voorteken dat een Nederlandse introductie aanstaande lijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.