Google’s Chromecast gaat de strijd aan met Miracast en AllShare Cast

Gisternacht kondigde Google haar Chromecast aan. Een HDMI stick voor achter in je monitor, TV of beamer waar je het scherm van je Android, iOS, Windows of Mac device op kunt tonen.

Sinds Android 4.2 heeft het besturingssysteem al Miracast aan boord. Een techniek op basis van WiFi Direct dat door Samsung weer Allshare Cast is genoemd. Met Chromecast gaat Google een stukje verder.

De kleine dongel draait namelijk op Google’s Chrome OS (dat we kennen van de Chromebook) en dat regelt het ontvangst van streams vanaf andere apparaten. Door gebruik te maken van Chrome OS probeert Google de techniek ook bruikbaarder te maken. Zo moet het al mogelijk zijn om een stream op te zetten vanuit Google’s Chrome browser.

De Chromecast lijkt ook een variant op DLNA in huis te hebben. Het is namelijk ook mogelijk om audio- en videobestanden naar de Chromecast te streamen. Daarbij blijft jouw smartphone of tablet werken als afstandsbediening.

De lancering is eerst in de VS waar de ChromeCast voor $35 over de toonbank mag gaan. Daarmee vormt het een grote bedreiging voor de Miracast sticks uit China.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.