Adidas introduceert haar Android MiCoach horloge

Misschien heb je op andere plekken al gelezen over het nieuwe sporthorloge dat Adidas deze week heeft geïntroduceerd in de VS. Misschien heb je zelfs al gelezen dat het toestel zonder smartphone kan werken. Dat klopt, want dit slimme horloge draait zelf gewoon Android 4.1.1. Inderdaad, wij hebben alle details voor je.

Al eerder kon je hier op GadgetGear kennismaken met de MiCoach gadgets van Adidas. Moest je daarvoor eerst nog gebruik maken van een smartphone of iPod, kun je met dit horloge het gros van de hardware aan de kant schuiven. Adidas heeft namelijk een compleet eigen ecosysteem voor om de pols ontwikkeld.

De miCoach SMART RUN, zoals de smart wacht heet, draait zelf op Android 4.1.1 (zelfs de Galaxy Gear doet dit niet) en is dus niet afhankelijk van andere hardware. Welke processor en hoeveel werkgeheugen erin zit maakt Adidas niet bekend, maar dat hoeven we ook niet te weten. Het horloge gaat namelijk een zeer specifieke set met taken uitvoeren.

Het horloge gaat namelijk met een snelheidssensor meten hoe hard het beweegt en via GPS bepaalt het horloge waar je loopt. Een optische sensor in de band houdt bovendien de hartslag in de gaten om het inspanningsniveau te meten.

adidas miCoach SMARTRUN_Beeld02

Alle details worden weergegeven op het 1,45 inch transflective TFT display van 184×184 pixels. Sony gebruikt ditzelfde display voor haar SmartWatch 2 en we hebben het ook al gezien in de outdoor navigatiesystemen van Mio.

De 410mAh accu is in 4 uur geladen en laat je in training modus 4 uur gebruik maken van het horloge. Zet je hem in marathon modus, meet het horloge met een lagere interval en gaat hij 8 uur mee. Gebruik je hem alleen als fancy klokje, hoef je hem maar eens in de twee weken te laden.

Natuurlijk wil je onderweg muziek kunnen luisteren. Daarom bevat het horloge 4GB aan opslagruimte. Oké, je deelt dit wel met jouw trainingsdata, maar je houdt ruimte over voor enkele uren aan muziek. Een hoofdtelefoon verbinden doe je dan via bluetooth 4.0. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de BackBeat van Plantronics of de Sport Wireless serie van Jabra.

Overigens gebruik het horloge de headset verbinding niet alleen voor muziek. Het horloge bevat namelijk de voice training ondersteuning die we van MiCoach kennen en waarom Arjan zo’n fan is van het systeem. Je data synchroniseren werkt gewoon via WiFi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.