IFA: Samsung komt met de eerste ‘echte’ SmartWatch

Sorry Sony… mensen die me kennen weten dat ik gek ben van de SmartWatch van Sony, maar met de Galaxy Gear blijkt Samsung toch de eerste ‘echte’ SmartWatch in de markt te zetten. Die van Samsung lijkt namelijk minder afhankelijk van de smartphone en heeft qua hardware veel meer opties te bieden.

De nieuwe Galaxy Gear draait op een eigen 800Mhz processor en heeft 512MB aan ram aan boord. Dat is net iets minder snel dan de eerste Galaxy S van Samsung. Daarnaast heeft het apparaat zelf 4GB aan opslagruimte aan boord, beschikt het over het energiezuinige Bluetooth 4.0, heeft het twee microfoons (voor ruisonderdrukking), een 1,9 megapixel camera en een 1,63 inch 320×320 Super AMOLED Display.

Met deze hardware is de Galaxy Gear in staat om gebruik te worden als handsfree set, maar ook als Memographer. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om voice memo’s in te spreken, maar ook videoberichten. De camera kan opnemen in 720p kwaliteit. De hardware laat ook enorm veel mogelijkheden open voor unieke apps. Zo zouden de sensoren gebruikt kunnen worden om de Gear als gamecontroller in te zetten.

De Galaxy Gear ligt 25 september in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events