Nikon komt met waterbestendige systeemcamera

Met de introductie van de AW 1 breidt Nikon de 1 familie uit met een water- en schokbestendige systeemcamera. Nikon claimt hiermee de eerste ter wereld te zijn.

De body van de Nikon 1 AW 1 is, in samenwerking met een speciaal objectief, waterdicht tot 15 meter diepte (IPX8). Qua schokbestendigheid voldoet de AW 1 aan de MIL-STD-810F standaard, maar Nikon geeft wel aan dat de schokbestendigheid niet te garanderen is wanneer de flitser is uitgeklapt.

Ook al is je body waterdicht, je hebt er niets aan als de lens dat niet is. Daarom komt Nikon met twee lenzen in de AW serie. Het gaat om het 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief en 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 groothoekobjectief. Een O-ring tussen body en objectief zorgen voor een perfecte afdichting tussen de twee.

De Nikon AW 1 is uitgerust met de EXPEED 3A beeldprocessor. Hiermee zijn bij gebruik van de autofocus tot 15 beelden per seconde vast te leggen. Zonder autofocus loopt dit op tot maximaal 60 beelden per seconde. De AW 1 heeft bovendien een ISO-bereik van 100-6.400 en een 14,2 inch CMOS beeldsensor.

De camera kan ook ingesteld worden op geotagging. De camera leest positiegegevens zowel via het GPS- als het GLONASS netwerk uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.