Panasonic introduceert de Lumix G90

Panasonic Lumix G90 Voorkant

Panasonic heeft afgelopen week haar Lumix G90 gepresenteerd. Een nieuwe systeemcamera met onder anderen 5-assige dual I.S. 2 beeldstabilisatie, de Venus Engine en een 20,3 megapixel Digital Live MOS beeldsensor.

Panasonic heeft voor zowel de live viewfinder als voor de 3 inch monitor, voor OLED displays gekozen. De chipset en beeldsensor kunnen filmen in maximaal 4K resolutie. Opnemen met een externe microfoon is mogelijk via de analoge 3,5mm aansluiting op de body. Met WiFi in de camera is het gemakkelijk om snel met andere apparaten beelden uit te wisselen.

Panasonic Lumix G90 Achterkant

De 20,3 megapixel Digital Live MOS micro 4/3 beeldsensor heeft geen low-pass filter om zo meer details vast te kunnen leggen. Naast de 5-assige dual I.S. 2 beeldstabilisatie (elektronisch), is de G90 ook uitgerust met Body Image Stabilizer en optische beeldstabilisatie. De autofocus reageert met 0,07 seconden. De camera heeft een burstmodus van maximaal 9 beelden per seconde op AF-S of 6 beelden per seconde op AF-C.

De Panasonic Lumix G90 heeft ook een vorm van AI meegekregen. De camera kan namelijk gezichten herkennen. Wanneer het een gezicht ziet, zal het er voor kiezen scherp te stellen op de ogen in plaats van op de neus.

Panasonic Lumix G90 Voorkant

Beschikbaarheid

De Panasonic Lumix G90 komt in twee kits op de markt. Beiden krijgen een weather sealed lens mee zodat zowel body als lens in de regen gebruikt kunnen worden. Voor €1.199 krijg je een 12-60mm lens meegeleverd en voor €1.399 krijg je een lens met 10x optische zoom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.