Canon introduceert de EOS M200 systeemcamera

Canon EOS M200

Hoewel Canon dit jaar eindelijk, eindelijk, eindelijk een systeemcamera met een fullframe beeldsensor presenteerde, is het Japanse merk haar eerste generatie systeemcamera’s zeker niet vergeten. Met de EOS M200 komt er een mooie, nieuwe body voor iedereen die M lenzen in huis heeft.

Net als de voorgangers in deze serie, is de EOS M200 een systeemcamera met een APS-C beeldsensor. In dit geval een sensor van 24,1 megapixel. In het persbericht benadrukt Canon nog even dat dit groter is dan een beeldsensor van een smartphone… want ze voelen de concurrentie?

Voor wie niet veel van fotografie weet, size matters als het om beeldsensoren gaat. 1 inch is momentele de heilige graal. Hoe groter de sensor, hoe scherper het plaatje. Daarom zijn beelden van een systeemcamera toch vaak nog beter dan van een smartphone. Smartphonefabrikanten lossen dit veelal op met pixel bonding. Dan worden bijvoorbeeld 4 pixels samengevoegd tot 1 pixel. Dan hou je op een 48 megapixel beeldsensor een foto van iets meer dan 10 megapixels over. Die ook zeer scherp is. En dan is de 24,1 megapixel van een Canon EOS 200M ineens weer een stuk interessanter dan die 48 megapixels in de gemiddelde smartphone 😉

Canon EOS M200

De camera werkt met Canon’s eigen Dual Pixel CMOS AutoFocus. Daarmee worden bewegingen in beeld scherper vastgelegd.  Ook bij minder licht. Canon ziet de camera dan ook als een ideale gezel tijdens feestjes.

Het toestel heeft dan ook een ISO gevoeligheid van 100-25.600. De beeldverwerking word afgehandeld door de DIGIC 8 beeldprocessor.

Qua het opnemen van video’s is 4K het toverwoord in deze release. Hoeveel frames per seconde de camera trekt, lezen we zo snel niet. Wel dat we ook time-lapse video’s in 4K kunnen vastleggen. Gaan we filmen in HD, dan vertelt Canon ons dat we tot 120 frames per seconde kunnen gaan. Dus we gaan uit van 30 FPS op 4K. Het touchscreen is bovendien kantelbaar tot 180-graden. Ideaal voor vloggers, al kun je geen externe microfoon aansluiten. Ja Canon, dat kun je op een smartphone dan weer wel…

Beschikbaarheid

De Canon EOS M200 gaat €609,99 kosten inclusief 15-45mm kitlens.

Canon EOS M200 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Canon EOS M200 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl