IFA: Linksys introduceert een 802.11ac Stick

Leuk zo’n nieuwe laptop, maar nog steeds kunnen de meeste modellen niet met de nieuwe WiFi ac standaard overweg. Jammer, want met een snelheid van 1.300Mb/s zijn dit soort apparaten wel een heel stuk sneller. Vandaar dat Linksys met een speciale USB stick is gekomen.

Deze hoge snelheden worden behaald door beamforming technology dat in de nieuwste routers beschikbaar is. Hierdoor ontstaat een sterker signaal tussen de stick en de router, wat meteen goed is voor het bereik van de laptop.

Op oude routers zal de stick een snelheid behalen van maximaal 300Mb/s. Op nieuwe ac routers kan de snelheid oplopen tot 867Mb/s. Dit is opvallend omdat dit de maximale snelheid is van de budget ac router van Linksys. De stick is dus niet snel genoeg om optimaal van de high-end AC1900 router te genieten.

Beschikbaarheid

De Linksys Wireless AC adapter is vanaf oktober verkrijgbaar voor €59.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.