Het ideale schakelmoment vinden is niet voor iedereen even makkelijk. Een nieuwe versnellingspook moet helpen door trilsignalen af te geven op het moment dat je het beste kunt schakelen.

De nieuwe versnellingspook is door bedenker Zac Nelson dan ook de Haptic Feedback Shift Knob genoemd. Haptic Feedback is een term voor apparaten die je feedback geven door bijvoorbeeld te trillen wanneer je iets doet of moet doen. Net als wanneer je op het toetsenbord van je nieuwe smartphone bij iedere toetsaanslag een trilling voelt.

De hele pook is echt nog een concept en werkt alleen met de computer van nieuwe wagens van Ford. Deze kunnen via bluetooth met het Arduino systeem in de pook communiceren. De auto stuurt namelijk het toerental naar de pook en de pook maakt dan zelf de berekening wanneer het moet trillen. Daarnaast krijgt het informatie over de versnelling waar hij in staat, zodat het juiste cijfer op het display komt te staan.

Toch heeft de Haptic Feedback Shift Knob één groot nadeel. Om de trillingen te voelen moet de hand op de stick blijven. Dan is het nog de vraag of je omhoog of omlaag moet schakelen (mogelijk verschillende trilpatronen) en als je hand erop ligt zie je niet wel getal er op het display staat. Het lijkt mij persoonlijk praktischer als het stuur zou trillen wanneer je moet schakelen.

Via.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.