Het Britse Ariel Motor Company heft een mooi, nieuw record op haar naam staan. Het bedrijf heeft een hybride auto ontwikkeld die in 2,5 seconden van o naar 100 kilometer per uur optrekt.

De bouw van de bolide begon ooit bij Ariel Motor Company als project om een bijzonder zuinige auto te produceren. Dit project groeide uit tot een nieuwe superauto op basis van een hybride motor. Deze Ariel Hipercar kreeg dan ook een speciale gasturbine mee. Daarmee weet het studiemodel een trekkracht van 1.180PK neer te zetten. De motor behaalt maximaal 120.000 omwentelingen per minuut.

Het geheim van de Ariel Hipercar zit hem in de wielen die allemaal een eigen motor hebben meegekregen. Daarnaast heeft Ariel ook een speciale koeling voor de accu’s moeten ontwikkelen om een piekvermogen van 1.500kW af te kunnen geven. De fabrikant heeft voor een vloeistofkoeling gekozen.

De Ariel Hipercar mag je vanaf 2020 bij een autodealer verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.