Dyson gaat autofabriek bouwen in Singapore

Dyson kondigde vorig jaar aan een auto te gaan bouwen. In een interview met Jake Dyson in Parijs, vertelde hij ons hoe hij verwacht dat de Dyson auto echt anders zal zijn dan bijvoorbeeld een Tesla. Kennelijk is het bedrijf hard op weg naar een eerste model.

Om de productie van de auto’s te starten, heeft Dyson natuurlijk een geschikte productielocatie nodig. Dyson bezit al aardig wat fabrieken voor de productie van haar stofzuigers, haarproducten en accu’s. Daar komt nu een fabriek voor auto’s bij.

Dyson heeft deze week toestemming gekregen om de bouw van de fabriek te starten, in Singapore. De fabriek moet in 2020 klaar zijn om auto’s te produceren en dat geeft meteen een indicatie dat we dit jaar nog niet veel zullen zien van Dyson’s nieuwe auto. Immers zal de fabrikant kort na de presentatie van de auto ook de verkoop willen starten. Bovendien heeft Dyson gezien welke puinhoop het pre-order traject van de Tesla Model 3 opleverde en ongetwijfeld proberen herhaling binnen haar merk te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events