Flexibel NASsen met Buffalo’s TeraStation 4400

Nu iedere grote NAS-fabrikant wel een nieuwe lijn heeft aangekondigd, is het ook voor Buffalo tijd om een nieuwe NAS in de markt te zetten. Dat doet het met de nieuwe TeraStation 4400. Een NAS met een vlotte 1,86GHz Intel Atom D2550 dual-core CPU.

De TeraStation 4400 is gebouwd om met meerdere harddrives te worden gevuld. Geen onverstandige keuze wanneer je de TeraStation gaat gebruiken voor je familiekiekjes. De TeraStation kan de schijven namelijk in RAID draaien waardoor je altijd een back-up hebt op het moment dat een harddrive crasht.

De TeraStation kan met schijven van maximaal 4TB overweg. Dus je kunt maximaal 16TB aan data in de TeraStation 4400 kwijt. Wil je backups maken in de cloud, dan heeft Buffalo ondersteuning voor Amazon’s S3 service, maar helaas niet voor het goedkopere Amazon Glacier.

De TeraStation beschikt over 2 gigabit ethernetaansluitingen, twee USB 2.0 aansluitingen en twee USB 3.0 aansluitingen. Daarnaast zit er standaard al 2GB aan RAM in.

Als ik de TeraStation 4400 vergelijk met het aanbod van merken als QNAP, Synology en Asustor, dan krijgt de TeraStation het zwaar. Voor een paar tientjes meer krijg je een Intel Atom processor die over de 2 GHz-grens gaat, al zal je het dan wel moeten doen met 1GB RAM (al kun je maximaal 2GB bijprikken). Ook zie ik op internet erg weinig ondersteuning voor apps op Buffalo en ook in het persberichten op de website wordt daar weinig over geschreven. Ik ben dan ook wel heel nieuwsgierig naar de TeraStation 4400.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.