Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

De nieuwe Nexus 7 is onthuld

Na veel uitgelekte specificaties is gisteren eindelijk de nieuwe Nexus 7 van Google onthuld. Ten opzichte van de eerdere versie heeft de tablet een flinke upgrade gekregen voor het beeldscherm.

Waar de oude tablet nog een resolutie had van 1280×800 pixels, heeft de nieuwe Google Nexus 7 een full hd 7”-beeldscherm met een aanzienlijke resolutie van 1920×1200 pixels. Een betere resolutie dan de iPad mini te bieden heeft voor bijna € 100,- minder.

Verder beschikt het apparaat over 2GB aan werkgeheugen en is verkrijgbaar in een 16GB en 32GB uitvoering voor een schappelijk bedrag van $229 en $269 euro. Aan de voorzijde vind je een 1,2 megapixelcamera en aan de achterzijde een 5 megapixelcamera. De Nexus draait op het besturingssysteem Android 4.3 en kent als weinige vernieuwingen de mogelijkheid apps af te schermen van je kinderen.

Nexus 7 en games

Tijdens het ontwikkelen van de Nexus stonden games hoog in het vaandel. Met het snelle rekenwerk van de 1.5 GHz quadcore-processor zijn games nog sneller en vloeiender te spelen. Via de nieuwe Google Play Game service haal je gemakkelijk de nieuwste spellen binnen en hoef je niet bang te zijn voor trage prestaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.