Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google lanceert Google Play Game Services

We spraken ere en paar dagen geleden al over, maar nu is het dan toch een feit. Google heeft haar Google Play Game Service gelanceerd. Opvallend detail? De service is ook toegankelijk voor iOS en Web ontwikkelaars.

De nieuwe dienst die te vergelijken is met Apple’s Game Center biedt dus de mogelijkheid om multiplayer sessies, scores en savegames uit te wisselen tussen Androids, iOS toestellen en webbrowsers. Hierdoor is cross-platform mobile gaming ineens een stap dichterbij gekomen.

De service is in tegenstelling tot die van Apple geen op zichzelf staande service, maar een service die ontwikkelaars naadloos in hun apps en games kunnen integreren. Bijhouden wie je bent gaat gewoon via Google+, dus geen noodzaak om nog meer accounts aan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.