Begin dit jaar kondigde TomTom een compleet nieuwe lijn navigatiesystemen aan. Vanaf vandaag liggen deze nieuwe TomTom Go systemen dan ook eindelijk in de winkel.

In april mocht ik zelf al even met de nieuwe TomTom Go spelen en qua hardware was het meteen duidelijk dat het systeem een klein probleem had. De kastjes zagen er goed uit, het scherm was fantastisch, maar het systeem leek niet krachtig genoeg voor alle animaties die TomTom erin had gepropt. Hierdoor gaven de TomTom GO’s het gevoel van de goedkopere kastjes in de markt en dat zal niet de bedoeling zijn geweest ;-).

Wat me wel beviel was de uniformiteit in de line-up. TomTom heeft ervoor gekozen om met 4-, 5- en 6-inch modellen te komen die behalve het scherm, hardwarematig niet van elkaar verschillen. Qua software is er wel een verschil en heb je de keuze uit twee versies. Beiden hebben namelijk lifetime TomTom Traffic, maar de ene gebuikt de interne SIM-kaart waardoor je geen rekening hoeft te houden met roaming en andere datakosten. De ander gebruikt de verbinding met je smartphone voor TomTom Traffic.

Ook geeft TomTom bij de nieuwe GO Lifetime Maps. Zoals de naam al doet vermoeden krijg je, zolang je het apparaat hebt, toegang tot de nieuwste kaarten voor de TomTom GO.

Beschikbaarheid

De nieuwe TomTom GO is verkrijgbaar vanaf €179,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.