Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Solar PowerBank 2000mAh met 4 sterren.

The Good
  • Mooi, compact ontwerp
  • Sterke zonnecellen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Sterk genoeg voor mid-end smartphones
The Bad
  • High-end smartphones vragen net iets meer stroom en kunnen dus niet volledig worden geladen.

De laatste jaren heb ik heel wat zonneladers gezien. Hoewel deze het allemaal prima doen rond de evenaar, blijft het in Nederland vaak problematisch om voldoende zon op te vangen. Met de nieuwe Solar PowerBank 2000mAh van Sandberg lijkt dit anders te zijn.

Unboxing

In de blister van de Solar PowerBank 2000mAh van Sandberg vinden we naast de Solar PowerBank 2000mAh ook een korte handleiding en een USB naar Micro-USB snoertje.

Sandberg-Solar-PowerBank-2000mAh-Unboxing

Laden

Het laden van de PowerBank kan op twee manieren. Via de zonnecellen heeft de lader er een etmaal aan zon voor nodig. In onze test hadden moest de Solar PowerBank 2000mAh twee dagen op het dashboard liggen om volledig op te laden. Niet slecht voor het Nederlandse weer.

Valsspelen kan ook met deze PowerBank. Dan laadt je hem op via de USB poort van jouw computer en zit hij in vier tot vijf uur helemaal vol. Ideaal voor in de winter. Her gebruik je dezelfde USB-kabel voor.

Sandberg-Solar-PowerBank-2000mAh

Gebruik

Met een capaciteit van 2000mAh heeft Sandberg’s Solar PowerBank 2000mAh de ideale capaciteit om de gemiddelde smartphone van stroom te voorzien. De iPhone 5 vraagt bijvoorbeeld 1.440mAh aan stroom en de Galaxy S3 om 1500mAh. Kijken we naar grootverbruikers als de Xperia Z en de Galaxy S4, dan is de Solar PowerBank 2000mAh sterk genoeg om de accu voor twee derde op te laden. Ruim voldoende voor een extra dag.

Conclusie

De Solar PowerBank 2000mAh is een Powerbank met een ‘groen’ karakter. De zonnepanelen van de Solar PowerBank 2000mAh zijn sterk genoeg om hier in Nederland vlot te kunnen laden en maken dit daarmee de eerste echt bruikbare compacte zonnelader die we hier in handen hebben gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.