Zonnepanelen zijn hot. Zeker nu de rente op spaartegoeden laag staat, is het interessant om geld in zonne-energie te steken. Toch blijkt uit onderzoek dat we er in de praktijk weinig zicht op hebben welke panelen op het dak liggen en wat we ervan mogen verwachten.

Zonnepanelenfabrikant Solarwatt liet door Multiscope een onderzoek uitvoeren onder 502 Nederlandse eigenaren van zonnepanelen. 86% van hen kocht de panelen om op energie te besparen. 22% heeft alleen geen zicht op wat de verwachte opbrengst van de panelen is. 32% heeft geen idee wat hij of zij qua garantie mag verwachten en 45% heeft geen idee wat de vermogensgarantie op de panelen is. Onderwerpen die toch een belangrijke rol spelen in de selectie van zonnepanelen.

Ga je dus op jacht naar mooie panelen om het zomerzonnetje in energie om te zetten, is het handig om de volgende vragen te stellen om tot een goede vergelijking van het aanbod te komen. Daarbij moet je wel altijd in gedachte houden dat de richting waarin de panelen liggen altijd een rol spelen voor wat betreft het rendement.

  • Wat is de opbrengst die je van een zonnepaneel mag verwachten?
  • Welk deel van de opbrengst wordt gegarandeerd?
  • Wat is de verwachte levensduur van een zonnepaneel?
  • Hoelang daarvan heb je garantie?
  • Wat wordt niet gedekt door de garantie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.