Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg PowerBank 8000

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Twee USB-poorten
  • Ruim voldoende capaciteit

THE BAD

  • Het plastic is gevoelig voor krasjes
  • Geen handig zakje voor de pluggen

Ben je regelmatig bang zonder stroom te komen zitten? Met de PowerBank 8000 van Sandberg lijken die zorgen voorbij. Met een capaciteit van 8000mAh kan zelfs de zwaarste smartphone meerdere keren worden geladen.

Unboxing

De PowerBank 8000 wordt verrassend compleet geleverd. Hoewel de Solar PowerBank (die we eerder deze week bespraken) het nog moest doen met een simpele USB kabel, krijg je bij de PowerBank 8000 meteen een 30-pins dockconnector, een Lightning plug en een mini-USB plug. Daarnaast bevat de verpakking ook nog een kleine handleiding.

Sandberg-PowerBank-8000-Unboxing

Design

De PowerBank 8000 is opgetrokken uit zwart, glanzend plastic. In het midden zit een grote knop met daaromheen vier status LED’s. Deze gebruik je om snel inzichtelijk te krijgen hoeveel stroom er nog in de PowerBank 8000 zit.

Aan de onderkant vinden we twee USB poorten. Je kunt met deze ene PowerBank 8000 dus twee apparaten tegelijk opladen en dan ook nog eens op 1 milliwatt. Dat laatste is belangrijk om apparaten als de iPad en iPhone snel te kunnen laden.

Aan de zijkant zit ook nog een kleine micro-USB aansluiting. Deze gebruik je om de PowerBank zelf via de computer of de lader van je smartphone op te laden. Afhankelijk van hoeveel stroom de lader of PC aan kan leveren duurt het 6 tot 18 uur voor de PowerBank 8000 volledig is opgeladen.

Sandberg-PowerBank-8000

Gebruik

Ik merk dat ik de PowerBank 8000 vrijwel non-stop aan mijn PC heb hangen. Wanneer ik een dat ga treinen, weet ik op die manier zeker dat hij altijd volledig is geladen. Door de aanwezige extra pluggen kan ik onderweg zowel mijn iPad 2 als mijn iPod en Smartphone geladen houden. Ook als ik besluit om ergens te overnachten, weet ik zeker dat ik niet zonder stroom kom te zitten. De PowerBank 8000 is dan wel niet heel klein, maar qua capaciteit wel perfect voor mijn mobiele leventje.

Om je een idee te geven van hoeveel apparaten je met 8000mAh volledig kunt laden, heb ik een klein overzichtje van wat populaire gadgets voor je:

Apparaat iPad 2 iPad 3 iPhone 4/4s/5 Galaxy S4 Xperia Z
mAh 6.930 11.560 1.440 2.600 2.330

Conclusie

De PowerBank 8000 is niet heel compact, maar wel enorm groot qua capaciteit. De meegeleverde verloopstekkers zijn handig en geven je de nodige flexibiliteit. Daarnaast is het handig dat je twee apparaten tegelijk kunt opladen.

Sandberg-PowerBank-8000-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.