Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Xperia Z Charging Dock

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Goede kijkhoek
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

  • Doen niet meer dan opladen

De waterdichte Xperia Z van Sony, ik ben er nog steeds enorm blij mee. Het enige nadeel? Ik moet iedere keer bij het laden dat klepje openen dat het water buiten moet houden. Is dat handig? Nee. Kan het beter? Ja, Sony heeft daar bij het ontwerpen van de Xperia Z van te voren al over nagedacht ;-).

Unboxing

De Xperia Z Charging Dock zit in een vrolijke, wit-paarse verpakking. De stikker op de doos verraad welke kleur dock er in zit.

Xperia-Z-Charging-Dock-Packshot

Naast de dock bevat de verpakking nog een korte handleiding, maar die heb je totaal niet nodig.

Xperia-Z-Charging-Dock-Unboxed

Design

Smartphones moeten verplicht worden uitgerust met een USB-lader. Dat staat in de Europese wetgeving en sony houdt zich daar keurig aan. Bij een waterdichte smartphone als de Xperia Z houdt dit in dat de plug achter een klepje zit. Een klepje dat je steeds moet openen en sluiten. Handig? Nee. Gelukkig bevat deze dock een slimme oplossing.

Xperia-Z-Charging-Dock-Gleuf

In de rand van de Xperia Z heeft Sony namelijk twee koperen contactpunten weggewerkt. Voldoende voor een positieve en negatieve pool. Met andere woorden, voldoende om de Xperia Z mee op te laden. Dat is dan ook exact wat de dock doet.

Xperia-Z-Charging-Dock-Achterkant

Wanneer je de Xperia Z in de dock laat schuiven, veren twee koperen contacten omhoog. Deze maken contact met de Xperia Z en zorgen dat deze keurig wordt opgeladen. Geen gerotzooi dus, maar puur comfort.

Conclusie

De Xperia Z Charging Dock ziet er niet alleen strak uit, het maakt het leven van de Xperia Z eigenaar ook nog een stuk comfortabeler. De Xperia Z Charging Dock is dan ook een must-have uitbereiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.