Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sony introduceert de Xperia T3

Vanaf eind juli komt Sony met een sterke smartphone in het middensegment. De nieuwe Xperia T3 combineert het design van Sony’s high-end smartphones met een quad-core 1.4GHz chipset.

Chipset

Qua chipset doet de Xperia T3 een beetje denken aan de inmiddels legendarische Xperia Z van Sony. De Xperia T3 is uitgerust met een 1.4GHz CPU, 1GB aan RAM en gamers krijgen een Adreno 305 GPU voor 3D graphics. Qua prestaties ligt dit nog maar vlak onder de Z.

Je krijgt standaard 8GB aan interne opslag voor apps, foto’s en meer. Hier kun je eventueel 32GB bijprikken via het micro-SD slot.

Sony-Xperia-T3-Kleuren

Display

Het prijsniveau wordt iets duidelijker bij het Triluminos display. Sony heeft er een 720p (1280×720) HD display ingelegd met een afmeting van 5,3 inch.

Draadloos

De Xperia T3 is een 4G toestel, maar beschikt ook over dualband WiFi b/g/n. Het toestel bevat NFC en bluetooth 4.0. Radio luisteren kan via de FM ontvanger. In combinatie met Android 4.4.2 (KitKat) kun je dus met de nieuwste accessoires overweg.

Camera

De Xperia T3 is voorzien van een 8 megapixel camera en een Exmor RS beeldprocessor. De camera kan niet alleen HDR foto’s schieten, maar ook HDR video’s. Filmen doet de camera in 1080p Full HD. Aan de voorkant zit een 1,1 megapixel camera.

Beschikbaarheid

De Xperia T3 ligt vanaf juli in de schappen en kost dan €329.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.