Dit is het updatebeleid van Sony Mobile

Sony Xperia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Sony Mobile sluit zich aan bij de merken die openheid geven over het updatebeleid voor hun Android smartphones. Daarmee zijn ze mooi op tijd voor het Mobile World Congress. Doorgaans luidt dat de start in van een nieuwe Android versie.

Want jawel, Android 9.0 komt eraan. Zeer waarschijnlijk gaat deze nieuwe versie Pineapplepie heten. Daarmee rijst bij vele Android gebruikers natuurlijk de vraag of zij de nieuwe Android versie krijgen en wanneer. Immers, er zijn nog steeds fabrikanten die vol trots nieuwe Android 7 toestellen presenteren.

Twee jaar

Wanneer Sony Mobile een nieuw Xperia vlaggenschip in de markt zet, ‘probeert’ Sony het toestel twee jaar lang van nieuwe Android versies te voorzien. Maar wat als je een budget smartphone van Sony hebt gekocht? Ook dan lijkt er een maximum van 2 jaar, maar er is meer…

Het hangt ook af van de hardware die je in handen hebt. Als Sony het idee heeft dat de hardware de update niet aan kan, zal Sony deze niet beschikbaar stellen. Met het IMEI nummer van jouw smartphone kun je zelf de verwachte ondersteuning checken bij Sony.

Veiligheidsupdates

Naast grote Android updates zegt Sony van plan te zijn maandelijkse veiligheidsupdates uit te rollen. Deze kunnen gecombineerd zijn met een algehele Android update. Sony zal de patches niet alleen bij Google vandaan halen, maar ook uit andere bronnen tappen om haar smartphones zo veilig mogelijk te maken.

Sony Xperia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events