Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Chill Stones met 4.5 sterren.

The Good
  • Verdunnen de drank niet
  • Herbruikbaar
  • Stijlvol
The Bad
  • Koelen minder snel dan ijs


Wat was het vandaag een heerlijke dag. In ieder geval hier op de redactie. Een prachtige dag voor het testen van een bijzonder product voor fijnproevers. De Chill Stones van Point-Virgule. Slimme stenen die de klassieke ijsklontjes in je whisky vervangen.

Het idee

Het idee van de Chill Stones is simpel. Gooi je ijsklontjes in je glas, wordt de drank verdunt naarmate de ijsklontjes smelten. Hoe moet je het drankje dan koelen? Juist, met klontjes die niet smelten. Natuurlijk zijn er dan van die vieze herbruikbare ijsklontjes, maar dat gooi je niet in jouw premium drankje. Nee, de oplossing blijkt in speksteen te zitten.

Point-Virgule-Chill-Stones Packshot

Unboxing

In de doos van de Chill Stones van Point-Virgule vinden we 9 dobbelsteentjes van speksteen. Daarnaast krijg je er nog een tasje bij om ze in te bewaren. Qua styling zit het wel goed.

Point-Virgule-Chill-Stones-Unboxing

Gebruik

Haal je de Chill Stones uit de doos, dan valt het op dat ze wat stoffig zijn. Geen nood, dat zijn mineralen die ook gewoon in ons bronwater zitten. Even afspoelen is dus voldoende om ze te kunnen gebruiken.

Na het afspoelen droog je de stenen af en knal je ze in de vriezer. Net als echte ijsblokjes hebben ze daar even wat tijd nodig.

Point-Virgule-Chill-Stones-Zakje

Chill Stones vs. IJsblokjes

Qua koeling heb ik het idee dat je ze toch alle 9 in je glas moet kiepen. De Chill Stones smelten misschien niet, maar ze verliezen hun temperatuur wel iets sneller dan ijsblokjes. In vergelijking tot ijsblokjes uit de horeca of ijsmachine, hebben ze ook een veel kleiner oppervlak waardoor ze minder snel koelen.

Is het dan een slecht product? Nee, want de Chill Stones doen namelijk wel wat ze moeten doen. Ze koelen mijn drank zonder dat deze verdunt. De smaak blijft dus geheel behouden en dat pleziert mij wel.

Dat is ze eerder in mijn review dobbelsteentjes noem is trouwens om de vorm van de stenen. De stenen zijn keurig afgerond en bevatten dus geen punten en hoeken. Dat is belangrijk, want zo beschadigen ze jouw glaswerk niet.

Conclusie

De Chill Stones van Point-Virgule doen hun werk niet zo snel als echte ijsklontjes, maar hebben wel een enorm voordeel. Ze verdunnen jouw drankje niet waardoor ze de smaak behouden. Daarmee hebben de Chill Stones een unieke eigenschap die ze voor menig fan van goede drank een must-have tool maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.