Logo GadgetGear.nl
Solis Gelateria Pro Touch
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Solis Gelateria Pro Touch

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Solis Gelateria Pro Touch met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eenvoudig te bedienen
  • Goed en lekker ijs
  • Binnen 60 min. klaar

THE BAD

  • Prijzig
  • Zwaar

De Solis Gelateria Pro Touch is een veelzijdige ijsmachine die niet alleen roomijs maakt, maar ook sorbet en frozen yoghurt. Dit apparaat belooft een ijssalonervaring in je eigen keuken, dankzij zijn gebruiksgemak en geavanceerde functies. Is dit ijskoud de beste of kun je toch beter naar de ijssalon om de hoek? Daar komen we vandaag achter….

Eerste Indrukken Solis Gelateria Pro Touch

Bij het uitpakken van de Solis Gelateria Pro Touch valt meteen de solide bouwkwaliteit op. Het apparaat is grotendeels vervaardigd uit roestvrij staal, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en een hoogwaardige uitstraling geeft. De machine is relatief zwaar, dit komt mede door de ingebouwde compressor. Alle plastic onderdelen zijn BPA-vrij.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Gebruiksgemak en Functionaliteit

De Gelateria Pro Touch is uitgerust met een digitaal touchscreen, wat de bediening intuïtief en eenvoudig maakt. De grote vulopening is praktisch voor het toevoegen van ingrediënten zonder knoeien. Het apparaat heeft verschillende automatische en handmatige instellingen, waardoor je de consistentie van je ijs precies kunt aanpassen aan je wensen. Dit is vooral handig als je verschillende soorten ijs maakt, zoals romig roomijs of lichte sorbets.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

De ijsmachine heeft een capaciteit van 2 liter, wat voldoende is voor een groot gezin of een feestje. De ingebouwde compressor zorgt ervoor dat het apparaat zelf het mengsel koelt, wat betekent dat je niet hoeft te prutsen met vooraf bevroren kommen.

IJs maken met de Solis Gelateria Pro Touch

Het maken van ijs met de Solis Gelateria Pro Touch is een eenvoudig proces. Nadat je de ingrediënten hebt toegevoegd, stel je de gewenste tijd en consistentie in via het touchscreen. Voor roomijs duurt het meestal tussen de 30 en 50 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en de gewenste dikte. Het apparaat geeft een signaal wanneer het ijs klaar is. Op dit moment is het ijs direct klaar om gegeten te worden. De textuur is vergelijkbaar met die van softijs, maar je kunt het ook overbrengen naar een vriezer voor een stevigere consistentie.

De machine heeft ook een handige koelfunctie, die het ijs tot 20 minuten na bereiding op de juiste temperatuur houdt. Dit is vooral nuttig als je het ijs niet meteen serveert of als je meerdere smaken achterelkaar wilt maken. Bijkomend voordeel is dat het ijs hierdoor net nog wat steviger wordt. Win-win dus.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Kwaliteit van het IJs

De kwaliteit van het ijs dat de Solis Gelateria Pro Touch produceert, is uitzonderlijk goed. Het ijs heeft een zijdezachte en romige textuur, vergelijkbaar met professioneel bereid ijs uit een ijssalon. De smaak is puur en intens, dankzij de mogelijkheid om verse en natuurlijke ingrediënten te gebruiken. De machine slaagt erin om de juiste balans tussen luchtigheid en dichtheid te creëren, wat resulteert in een heerlijk en verfrissend eindproduct. Dit geldt zowel voor roomijs als voor sorbets, die elk hun eigen karakteristieke textuur behouden.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Tijdens het gebruik viel de machine op door zijn stille werking, zelfs tijdens het intensieve mengproces. De Solis Gelateria Pro Touch levert consistent kwalitatief hoogwaardig ijs.

dscf7949

Onderhoud van de ijsmachine

Een groot pluspunt van deze machine is het gemak van reiniging. De uitneembare ijscontainer en andere accessoires kunnen eenvoudig worden gereinigd met warm zeepsop. De roestvrijstalen behuizing veeg je moeiteloos schoon met een vochtige doek, wat het onderhoud minimaal maakt.

Veiligheidsfuncties

De Solis Gelateria Pro Touch is voorzien van een overbelastingsbeveiliging voor de motor. Dit voorkomt schade aan de machine wanneer het ijs te hard wordt en de mengmotor automatisch stopt. Daarnaast geeft een drievoudig geluidssignaal aan wanneer het ijs klaar is, wat een handige herinnering is als je niet voortdurend in de buurt van de machine bent.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Design en Vormgeving

Het design van de Solis Gelateria Pro Touch is modern en strak, waardoor het een stijlvolle aanvulling is voor elke keuken. De zilverkleurige roestvrijstalen behuizing geeft de machine een premium uitstraling. Het digitale touchscreen is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met een helder display dat eenvoudig te lezen en te bedienen is. De afgeronde hoeken en het minimalistische ontwerp dragen bij aan een eigentijdse look die past in zowel traditionele als moderne keukens.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Accessoires en Extra’s

De ijsmachine wordt geleverd met een aantal handige accessoires, waaronder een schraper, roerstaafje, maatbeker en een receptenboek. Dit receptenboek is een geweldige toevoeging voor beginners, met tal van ideeën en inspiratie voor het maken van verschillende ijssoorten en yoghurts.

Prijs-kwaliteitverhouding

Met een prijs van €359,92 is de Solis Gelateria Pro Touch zeker niet de goedkoopste ijsmachine op de markt. Echter, gezien de veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat, is de prijs gerechtvaardigd. Voor iedereen die serieus zelf ijs wil maken en op zoek is naar een betrouwbaar en hoogwaardig apparaat, is deze investering het zeker waard.

Solis Gelateria Pro Touch
Solis Gelateria Pro Touch

Conclusie

De Solis Gelateria Pro Touch is een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren ijsmakers. De combinatie van gebruiksgemak, veelzijdigheid en kwaliteit maakt het een onmisbare aanvulling voor elke keuken. Het apparaat levert consistent uitstekend ijs en yoghurt, en is eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Hoewel de prijs aan de hogere kant ligt, krijg je zeker waar voor je geld met deze ijsmachine. Voor iedereen die thuis wil genieten van zelfgemaakt ijs en andere bevroren lekkernijen, is de Solis Gelateria Pro Touch een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.