Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: The Glenlivet Guardians’ Chapter

Voor haar nieuwste whisky is The Glenlivet aan het crowdsourcen geslagen. De stokerij bedacht drie smaken voor een nieuwe limited edition. De ideeën achter de ‘exotic’ variant waren met 39% van de stemmen het populairst. De afgelopen dagen mocht ik van het resultaat genieten. De nieuwe, en beperkt verkrijgbare ‘The Glenlivet Guardians’ Chapter’.

De nieuwe Guardians’ Chapter is bedacht door master distiller Alan Winchester. De nieuwe single malt whisky is non-chill filtered en heeft een alcoholpercentage van 48,7%. Hij is gerijpt in vaten van Amerikaans eiken en Spaanse sherryvaten. Deze sherryvaten geven de Guardians’ Chapter haar exotische smaak. De naam Guardians’ Chapter komt van de liefhebbers van de whisky’s van Glenlivet. Deze worden de Guardians genoemd.

De smaak

Maar wat proeven we terug van deze exotische smaak? Laat ik beginnen met een aangename verrassing. De smaak van Guardians’ Chapter bevat namelijk een kruidige ondertoon. Iets dat ik niet echt had verwacht bij een exoot, maar wat wel bijdraagt aan de rijke smaak. Er zit een klein bittertje in dat zwerft tussen de sinaasappel en donkere chocolade. Het echte exotische komt van de fruitsmaken die de hoofdrol spelen. Ik proef een druif, maar ook een appeltje.

Hoewel ik bij veel dranken probeer om een lekker cocktailrecept te bedenken, is dat voor de Guardians’ Chapter totaal niet interessant. Een smaak die zo mooi is, mag je zelfs niet met ijsblokjes mengen. Zonde!

Beschikbaarheid

De The Glenlivet Guardians’ Chapter is vanaf nu beperkt verkrijgbaar. Wees er dus snel bij als je deze prachtige smaak wilt ervaren. Een fles kost €69,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.