Het is bijna zover! 30 mei is er weer een nieuwe expositie in Amsterdam Expo te bezoeken.  Pixar laat in Amsterdam Expo de Making of Video van Monster University als onderdeel zien van Pixar: 25 Years of Animation.

In juli 2013 gaat er een nieuwe Pixar film in première: Monsters University. In de video die op de expositie te zien is. Komen er met name digitale schetsen getoond van de personages en de universiteit waar de film zich afspeelt.

Voor de expositie in Amsterdam EXPO zijn ruim 500 kunstwerken geselecteerd uit de archieven van de Pixar Animation Studios in Californië. Zo lang er nieuwe Pixar-films in de maak zijn, kunnen er werken toegevoegd worden aan de expositie die eerder te zien was in wereldsteden als New York, Londen en Tokyo. Het toevoegen van de ‘making of’ video van Monsters University is extra bijzonder omdat de film nog niet in première gegaan is.

Pixar 2
Pixar: 25 Years of Animation biedt een fascinerende kijk achter de schermen van de animatiestudio’s en biedt inzicht in de creatieve processen die de basis vormden voor de meest succesvolle animatie-titels ter wereld, zoals Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up.

Onder meer originele modellen, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren en bijzondere animatie-installaties zoals de spectaculaire Toy Story Zoetrope vertellen straks het verhaal van Pixar in Amsterdam EXPO.

De betoverende expositie is slechts vijf maanden te zien in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.