Bij Disney lijken ze Nederland hoog op de prioriteitenlijst te hebben staan. De streamingdienst Disney+ zou al vanaf 12 november in Nederland live gaan.

Daarmee valt de lancering zo goed als gelijk met die in de VS en Canada. Daarna rolt de dienst markt voor markt uit. Ter vergelijking, op Netflix en Amazon Prime hebben we in Nederland enkele jaren moeten wachten.

Met de komst van Disney+ bestaat de kans dat Disney de rechten van Netflix op vele series en films gaat intrekken. Het bedrijf maakte in ieder geval al bekend dat kaskrakers als de nieuwe Star Wars en Avengers: Endgame exclusief voor de eigen streamingdienst zullen zijn.

De streamingdienst zal worden gevuld met de portfolio’s van de studio’s die het de afgelopen jaren heeft opgeslokt (dus mogelijk ook verdwijnen bij Netflix) als Marvel, Lucas Entertainment, Pixar en FOX.

Ondertussen wapenen concurrenten zich tegen de komst van de enorme streamingdienst. Zo zijn Universal en CBS samengegaan in de VS om Disney het hoofd te kunnen bieden.

Disney+ zal naar verwachting lanceren voor €69,99 bij een jaarabonnement. Een losse maand zal €6,99 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.