Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology lanceert DSM 4.2 (NAS)

Twee dagen geleden mocht ik nog schrijven over de high-end DS713+ NAS van Synology. Op dat moment konden we enkel nog testen op basis van DSM 4.1, het besturingssysteem van Synology. Deze week is DSM versie 4.2 beschikbaar gekomen en daarmee zijn een paar belangrijke updates uitgerold.

Quick Connect

Om snel verbinding te maken met smartphone apps, maakt DSM gebruik van Quick Connect. Dit lijkt met de komst van 4.2 voor alle Synology apps op iOS en Android te werken. Nieuw in dat app assortiment is DS Cloud waarmee je jouw persoonlijke cloud ook op de smartphone en tablet kunt gebruiken.

Package Center

Ook het Package Center, waar je alle apps haalt, heeft een flinke update gekregen. Apps worden nu duidelijker weergegeven, net als updates voor apps. Een belangrijke stap om DSM gebruiksvriendelijker te maken.

Synology High Availability

SHA was enkel aanwezig op de high-end modellen, maar nu kunnen alle NAS systemen met een Intel Atom processor gebruik maken van deze optie. Via deze app zijn twee systemen als master/slave te configureren. Zo kun je dus niet alleen je schijven veilig in RAID laten draaien, maar ook altijd een back-up van de complete NAS raadplegen. Zeker voor kleine bedrijven is dit een upgrade om niet te missen. Ook de eergister geteste DS713+ is zo’n Intel Atom systeem.

DSM 4.2 is te downloaden vanuit de huidige DSM versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.