Synology Enterprise HDD
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology introduceert eigen harddrives

Lang was Synology de RED harddrives van Western Digital aan het pushen. Na een deal met Toshiba heeft het servermerk besloten het roer om te gooien. Het merk komt met een eigen lijn en servers die niet zonder deze specifieke harddrives kunnen werken.

Vorig jaar introduceerde Synology al eigen SSD drives voor haar (NAS) servers. Dit jaar komt hier een eigen lijn met SATA harddrives bij in de formaten 8TB, 12TB en 16TB. Deze harddrives vallen onder het eigen Enterprise label. Tegelijkertijd laat Synology weten dat er een serie servers aankomt waar alleen enterprise goedgekeurde drives in kunnen. Een sterke knipoog naar deze eigen drives.

Synology Enterprise HDD

Synology beschikt zelf niet over de apparatuur om deze harddrives te maken. Daarom wordt geleund op partner Toshiba. Zo is het 8TB instapmodel eigenlijk de Toshiba MG06ACA800E, die een flink stuk goedkoper is.

De 8TB en 12TB modellen krijgen een eigen cache mee van 256MB terwijl de 16TB variant een flinke cache krijgt van 512MB. Dit zorgt voor een flinke toename in snelheid bij veelgebruikte bestanden. De drives zouden 2.5 miljoen uur zonder problemen moeten kunnen werken op een workload van 550TBW per jaar. Het zijn allemaal 7.200 RPM drives.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.