Review: DECT-babyfoon voor geluid en beweging

Wanneer je als gezin in verwachting bent, is het toch vaak de vader die op jacht gaat naar de ideale babyfoon. Eergisteren lieten we al even de camera van Medisana zien, maar vandaag hebben we nog een bijzondere voor je. De DECT-babyfoon voor geluid en beweging van Tommee Tippee.

Unboxing

In de doos van de Tommee Tippee vinden we natuurlijk de bewegingsmat, maar ook een draadloze DECT ontvanger, een laadstation, de zender en natuurlijk twee netstroomadapters.

Tommee Tippee DECT Babyfoon Unboxing

Design

Het design van de DECT ontvanger laat zien dat Tommee Tippee echt al jaren ervaring met zich meebrengt. De ontvanger heeft een eigen accu en zit in een stevige, plastic behuizing. Het klassieke LCD display met oranje verlichting is extreem goed af te lezen terwijl de riemclip er voor zorgt dat je de ontvanger altijd bij je mee kunt dragen.

Tommee Tippee DECT Babyfoon Ontvanger-1

Het design van de zender is al niet veel anders. Wederom voelen we extreem stevig plastic en alle aansluitingen zijn keurig aan de onderkant weggewerkt.

Tommee Tippee DECT Babyfoon Ontvanger-2

Bewegingsmat

Waar het bij deze babyfoon om draait is natuurlijk de bewegingsmat die Tommee Tippee in het pakket heeft zitten. Deze leg je onder de matras van de baby en moet alarm slaan wanneer de kleine 20 seconden niet beweegt.

Dat de mat extreem gevoelig is, merk je meteen. Heb je geen baby in het bedje liggen, slaat hij keurig na twintig seconden alarm. Als je de kabel tenminste goed hebt opgeborgen. Deze moet je een stukje onder de matras door laten gaan voor je hem op de zender aansluit. Doe je dit niet, dan geeft het mogelijke bewegen van de kabel aan de sensor door dat er toch een baby op ligt. Dit toont aan hoe ontzettend gevoelig de mat is.

Tommee Tippee DECT Babyfoon Bewegingsmat

Deze gevoeligheid is extreem belangrijk, want de mat moet op ademhaling kunnen reageren. Het zou immers storend zijn wanneer het alarm afgaat terwijl jouw baby net lekker 20 seconden op zijn of haar ruggetje ligt ;-).

Conclusie

Met de toevoeging van een bewegingsmat zet Tommee Tippee een slimme zet. Dit maakt de babyfoon een slim alarmsysteem waarbij het niet ‘nodig’ is om ook echt mee te luisteren op de kamer van de baby. De mat bewijst extreem gevoelig te zijn en geeft daarmee een zeer veilig gevoel.

Tommee Tippee DECT Babyfoon Packshot

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig materiaalgebruik
  • Extreem gevoelige bewegingssensor
  • Gemakkelijk aan te sluiten
  • Goed bereik

THE BAD

  • Geen

Eén reactie

  1. Mooie review. Het kiezen van een goede babyfoon is niet gemakkelijker omdat er inmiddels zoveel merken en modellen op de markt zijn. Deze reviews helpen potentiele kopers een goede keuze te maken. Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.