Review: Arlo Baby, beveiligingscamera doet net even wat meer

Arlo Baby kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arlo kennen we allemaal van de echt draadloze beveiligingscamera’s. Of je nu een kindje op komst hebt of jouw grootouders in de gaten wilt houden in deze Corona tijd, met de Arlo Baby kun je ook alle kanten op. Bovendien kun je hem achteraf als FullHD beveiligingscamera zonder hub gebruiken.

Unboxing

De Arlo Baby wordt zeer volledig geleverd. In de grote doos vinden we de volgende items:

 • Arlo Baby camera
 • Groene konijnenoortjes en voetjes
 • Raamstickers die attenderen op camerabewaking
 • Documentatie
 • Lange USB kabel
 • USB lader
 • Wallmount
 • Bevestigingsmateriaal voor de wallmount

Arlo Baby Unboxing

Arlo leverde ons ook een expansiesetje mee. Het is namelijk mogelijk om de camera te verkleden naar een ander diertje. Zo kregen wij de gele kattenoortjes en voetjes, maar je kunt ook een dalmatiër outfit voor de camera kopen. In die doosjes zit dan ook weer documentatie en een raamsticker.

Arlo Baby Kitten Character Unboxing

Arlo Baby Specs

 • Full HD camera
 • Speaker
 • Microfoon
 • Ondersteuning voor 2-weg communicatie
 • Muziekspeler
 • Nachtlampje
 • Nachtzicht met 2 IR LED's
 • Eigen accu

Design

Het ontwerp van de Arlo Baby wijkt wat af van de standaard Arlo camera’s. Deze binnencamera bestaat uit twee verbonden balletjes. De onderste heeft een accu, de bovenste huisvest de camera, speaker, verlichting en overige sensoren. Qua pan & tilt kun je alle kanten op om de camera in de perfecte hoek te zetten om jouw koter, oma of ongenode gast in beeld te brengen.

Arlo Baby

Arlo Baby beeldkwaliteit

Arlo App ScreenshotDe beeldkwaliteit van de Arlo Baby is goed voor een camera uit dit segment. Hij is FullHD, maar er zit wel heel veel compressie op het beeld. Dit is enigszins vergelijkbaar met de overgang van de eerste naar de tweede generatie Arlo camera’s. De beelden zijn zeer bruikbaar voor observatie en beveiliging.

De camera is ook uitgerust met nachtzicht. Hiervoor gebruikt Arlo infrarood verlichting. Hierdoor heb je geen kleurenbeeld zoals bij de moderne Arlo beveiligingscamera’s, maar opnieuw is het beeld zeer bruikbaar. Hoewel het menselijk oog dit licht niet ziet, doen andere camera’s dit wel, zoals je kunt zien op onderstaande foto.

Wil je meer zien over de beeldkwaliteit van de Arlo Baby, bekijk dan de video bovenaan deze pagina.

Nachtzicht met twee LED

Arlo Baby als nachtlampje

Achterop de camera heeft Arlo een nachtlampje geplaatst. Deze kan van kleur wisselen, maar je kunt ook een vaste kleur instellen. Ik heb hem ook als beveiligingscamera staan en laat hem aan de achterkant bewust rood schijnen. Dan heb ik visuele bevestiging dat hij aan staat, maar iemand die binnenkomt ziet ook dat alles in de gaten wordt gehouden. Het is net een beetje de strategie die je aanhangt.

Arlo Baby Nachtlampje

Klimaatbewaking

De Arlo Baby kat iets dat we nog niet bij andere camera’s van het merk gezien hebben. De Arlo Baby kan namelijk ook het klimaat in de kamer in de gaten houden en daar op waarschuwen. De camera houdt actief de temperatuur, het zuurstofgehalte en de luchtvochtigheid in de gaten.

De AI van de Arlo Baby

De Arlo Baby was de eerste Arlo camera waarin het bedrijf echt aan de slag lijkt te zijn gegaan met AI. De camera kan namelijk het geluid dat het hoort, analyseren. Je kunt notificaties krijgen dat het geluid hoort, maar het herkent ook echt babygehuil. Je hoeft de stream dus niet non-stop open te houden. Je krijgt vanzelf een notificatie op je smartphone of smartwatch. Handig!

Muziekspeler

De speaker in de Arlo Baby kan voor meer worden gebruikt dan alleen praten naar jouw kindje, oma of insluiper. Hij kan ook gebruikt worden om muziek af te spelen om kinderen zo in slaap te sussen. Deze playlist kun je zelf in de camera zetten en je kunt hem afwisselen met eigen stemopnamen. De kwaliteit is best aardig voor zo’n kleine speaker. Zowel de muziekspeler als het nachtlampje zijn te bedienen vanuit de app en de knoppen op de camera.

Arlo Kitten Character

Eigen planning

Voor de Arlo Baby heb je geen Arlo Hub nodig. Hij gaat direct op jouw WiFi. Hierdoor is het mogelijk om de tijden waarop de camera actief is, anders te plannen dan die van de buitencamera's die wel op de hub zijn aangesloten. Handig!

Gratis clouddienst

Net als vele systemen, maakt ook Arlo gebruik van cloudopslag. En dat doen ze op een toffe manier. Je kunt altijd gratis tot 7 dagen terugkijken en de beelden downloaden naar jouw smartphone of computer. Je kunt tot 5 camera’s op het gratis aanbod van Arlo aansluiten. Kies je er toch voor om een abonnement te nemen, zijn de prijzen van Arlo zeer scherp.

Doordat dit de core business van Arlo is, is de kans ook klein dat de clouddienst ergens in de komende jaren stopt, zoals bij de Belkin WeMo camera's het geval is. Het is dus een relatief zekere aankoop.

Na de kraamtijd

Koop je de Arlko Baby om te genieten van de kleine, dan heb je er na de kraamtijd ook wat aan. Laten we eerlijk zijn, wanneer die koter van je 16 wordt, is het echt niet meer tof als pappa en mama alles meekijken wat er op die slaapkamer gebeurd.

Bevestigingspunt van de camera

Trek die konijnenoren van de camera, hang hem op een nuttige plek en ga hem instant gebruiken als beveiligingscamera. Hij integreert toch al naadloos met alle andere Arlo camera’s en hardware, dus waarom niet. Dat je de camera na de kraamtijd niet weg hoeft te doen, vinden we echt super tof. En dan is er nog een voordeel.

Namelijk die interne accu. Ook bij stroomuitval, kan deze camera blijven werken. Al is het dan wel handig om jouw WiFi router van een noodstroom accupack te voorzien. Ckeck maar eens de reviews van APC voor een aantal oplossingen die wij hebben getest. Inbrekers sluiten namelijk graag de stroom af in de hoop dat beveiligingsoplossingen dan niet meer werken.

Arlo Baby

Conclusie: Arlo Baby camera

We hebben in het verleden heel wat nannycams langs zien komen. Het gros was te triest om een review over te schrijven. Bij de Arlo Baby is dit echt anders. Wat een tof product is dit! Vooral omdat je hem na de babyfoon functie, als echte beveiligingscamera kunt gebruiken. Daar is gewoon goed over nagedacht.

Arlo Baby kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Prima beeld
 • Prima nachtzicht
 • Klimaatsensoren
 • Slimme waarschuwingen
 • Geen hub nodig
 • Leuke accessoires

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram