Review: The Simpsons Seizoen 15 (DVD)

In Amerika zijn ze al aan seizoen 24 begonnen, maar sinds enkele weken ligt het vijftiende seizoen van Amerika’s meest beroemde familie in de winkel. Ik heb het over mijn jeugdhelden. Ik heb het over The Simpsons!

Het vijftiende seizoen start zoals ieder seizoen hoort te starten, met een Treehouse of Horrors. Een aflevering waarin Bart en Lisa elkaar met enge verhalen proberen te overtreffen. Meteen daarna krijgen we de pret die we van de familie gewend zijn. Zo bezoeken ze onder anderen het verenigd koninkrijk waar ze James Bond-achtige taferelen meemaken en het hele koningshuis achter zich aan weten te krijgen. Dit is de lijst van afleveringen die je in de box mag verwachten:

 1. Treehouse of Horror XIV
 2. My Mother the Carjacker
 3. The President Wore Pearls
 4. The Regina Monologues
 5. The Fat and the Furriest
 6. Today I Am a Clown
 7. ‘Tis the Fifteenth Season
 8. Marge Versus Singles, Seniors, Childless Couples, and Teens and Gays
 9. I, (Annoyed) Grunt-Bot
 10. Diatribe of a Mad Housewife
 11. Margical History Tour
 12. Milhouse Doesn’t Live Here Anymore
 13. Smart & Smarter
 14. The Ziff Who Came to Dinner
 15. Co-Dependents’ Day
 16. The Wandering Juvie
 17. My Big Fat Geek Wedding
 18. Catch ‘Em If You Can
 19. Simple Simpson
 20. The Way We Weren’t
 21. Bart-Mangled Banner
 22. Fraudcast News

De hele serie is verdeelt over vier DVD’s en zit in een accordeonachtige box. Het mag gezegd worden, het team is weer creatief geweest met deze verpakking. In de box zit ook een boekje met achtergrond informatie en informatie over de berg extra’s die in op de DVD’s is gezet. Ook de menu’s zijn weer kleurrijk en creatief qua opzet. Jep, het is weer een kunstwerkje geworden.

The Simpsons Seizoen 15

Kijk ik naar de beeldkwaliteit, dan is deze best goed, al zijn de filmpjes nog steeds op het oude vierkante beeldbuisformaat. Pas halverwege het twintigste seizoen zijn de makers namelijk op breedbeeld overgegaan. Dit is dus een puntje van kritiek wat je de komende DVD-boxen zult blijven horen. De kwaliteit is ook op een HD scherm dik in orde.

Wat ze dan wel weer heel erg goed doen, is Dolby Surround. De geluidseffecten zijn verrassend goed voor een cartoonserie. Dit terwijl de stemmen de hele tijd duidelijk verstaanbaar blijven. Prima werk.

Conclusie

De SImpsons spelen ook in het vijftiende seizoen weer in op klassieke films en de actualiteit. Dat laatste is jammer omdat we in Nederland maarliefst 9 seizoenen achterlopen op Amerika. Toch mag dit de pret niet drukken. The Simpsons Seizoen 15 is alles wat je er vooraf van verwacht. Een hoop flauwekul, maar dan wel op hoog niveau. 448 minuten kijkplezier voor het hele gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Zeer creatieve DVD hoes
 • Mooi afgewerkte menu's
 • Aardige extra's
 • Leuke verzameling afleveringen
 • Goede geluidskwaliteit

THE BAD

 • Nog steeds 4:3 schermverhouding
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram