Review: The Grudge 2020 (DVD)

The Grudge 2020 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De klassieke horrorfilm The Grudge keert dit jaar terug. Daarbij volgt de film het originele verhaal, maar is het originele verhaal wel een stuk verder uitgediept.

De geschiedenis van The Grudge

The Grudge kwam in Europa in 2004 in de bios. Maar de film kende al een langere geschiedenis. In Japan startte in 1998 de horrorfilmserie Ju-on. De vierde film in die serie, verscheen in 2002 en kreeg de bijnaam The Grudge. Het succes van dit horrorverhaal was zo groot, dat in 2004 een Amerikaanse versie in de bios werd gebracht.

Het verhaal van The Grudge

De nieuwe verfilming van The Grudge is afkomstig van regisseur Sam Raimi, een grote naam in de wereld van de enge films. Net als bij de film in 2004, begint het verhaal van The Grudge in Japan. Een vrouw zou de boosaardige vloek vanuit Japan, op een vliegtuig, hebben meegenomen naar de VS. Een geest zo vol van kwaad, dat alles en iedereen die met de geest in aanraking komt, of gek wordt, of op een gruwelijke wijze van kant wordt gemaakt.

Voor deze nieuwe verfilming van The Grudge heeft Sony nog best een leuke cast van stal gehaald. Zo zien we onder anderen John Cho (Star Trek) en Tara Westwood (Law & Order).

Extra’s

De DVD release van Sony Pictures is afgeladen met extra’s. Je krijgt een dikke 40 minuten aan bonusmateriaal. Het leukst is het alternatieve einde, maar eer zijn ook nog wat heftige scenes die de bioscoop niet hebben gehaald. De DVD ondersteund Dolby Audio 5.1 surround.

Conclusie: The Grudge 2020 op DVD

In mijn jeugd was The Grudge één van de engere films op TV. De verschijning, het meisje met het lange, zwarte, natte haar, maakte enorm veel indruk. Anno 2020 kan dit prima op herhaling om nieuwe teens slapeloze nachten te geven. Ook nu draait alles weer om het einde.

The Grudge 2020 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Het verhaal gaat wat dieper
  • Prima cast
  • Veel extra's

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram