Logo GadgetGear.nl
Young Sheldon Seizoen 2 op DVD
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Young Sheldon Seizoen 2 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • De humor is verfijnder
  • Het acteerwerk is beter
  • De verhalen zijn leuker
  • De serie wordt volwassen :-)

THE BAD

Het voelt als de dag van gisteren dat The Big Bang Theory haar laatste uitzending uitzond. Zonde, maar gelukkig was er het plan voor Young Sheldon. Hoewel seizoen 1 niet heel sterk aftrapte, lijkt het team duidelijk meer aandacht te hebben gestoken in seizoen 2.

Wat is Young Sheldon?

Voor wie Young Sheldon niet niet heeft ervaren, de serie gaat over de jeugd van Sheldon Cooper. In The Big Bang Theorie hebben Shelden en zijn moeder het vaak over de moeilijke jeugd van de hyper intelligente, licht contactgestoorde wetenschapper. Van zijn gewillige zus tot zijn ‘meemaw’ en zijn domme broer, alle karakters zitten erin.

Seizoen 2

Het tweede seizoen van Young Sheldon omvat in totaal 22 afleveringen, verdeeld over twee DVD’s. Iedere aflevering duurt zo’n 20 minuten. In dit tweede seizoen zien we dat de humor net wat verfijnder wordt en dat de cast ook beter in de rollen zit. Toch kan de serie niet tippen aan het origineel. De acteurs zijn veel meer aan het overacten dan de acteurs in de originele serie. Hierdoor komen ze ook nu niet in een geloofwaardige rol. Daar moet je als kijker je zelf echt overheen kunnen zetten, om de humor te gaan zien en gewoon echt even lekker te lachen.

Seizoen 3 en verder

Seizoen 2 ligt nog in de schappen en volgend jaar mogen we zeker van Warner Bros. verwachten dat ook seizoen 3 op DVD verschijnt. Die is afgelopen september in de VS op TV geweest. Het team achter de serie heeft ook al voor seizoen 4 getekend, maar (waarschijnlijk door Corona), is daar nog weinig gebeurd.

Conclusie: Young Sheldon Seizoen 2

Voor fans van The Big Bang Theorie blijft Young Sheldon gewoon anders aanvoelen. Maar de kwaliteit van deze serie in het tweede seizoen ligt echt een stuk hoger dan de humor en acteerkunsten van het eerste seizoen. De serie groeit echt en dat maakt ons zeker nieuwsgierig naar het derde seizoen.

Young Sheldon Seizoen 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.