Nadat Instagram door het grote Facebook werd opgeslokt, mocht je erop wachten. Instagram heeft eindelijk een commercieel model ontwikkeld. Het sociale netwerk voor creatieve fotografen mag voortaan jouw foto’s verkopen en daar doe je (bijna) niks aan.

Volgens de nieuwe voorwaarden, mag Instagram jouw foto’s doorverkopen aan derden zonder dat de dienst jou om toestemming hoeft te vragen, of je zelfs een vergoeding te geven. Je krijgt geen opt-out mogelijkheden van Instagram. Dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om niet met de nieuwe voorwaarden akkoord te gaan. Deze nieuwe voorwaarden zijn vanaf 16 januari 2013 van kracht. De enige manier om te voorkomen dat Instagram jouw (privé) kiekjes verkoopt, is om je complete account op te zeggen en te verwijderen.

Zo zie je maar weer, niets is echt gratis op het internet ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.