Review: Nespresso Aerroccino3

Nespresso plaatst hem in de Ritual collectie, maar het design past door de ribbels wat ons betreft nog het beste bij de Pixie en Maestria machines. Toch lijkt de matzwarte uitvoering uiteindelijk bij iedere machine te passen. We hebben het over de Aeroccino3, het antwoord van Nespresso voor iedereen die ook gewoon eens een goede cappuccino uit zijn of haar machine wenst te halen.

Unboxing

In de doos van de Aerroccino3 vinden we natuurlijk de Aerroccino3 zelf en haar basisplaat. Daarnaast vinden we een doorzichtige deksel om het melkreservoir stofdicht af te sluiten, twee roerelementen en natuurlijk de handleiding van de Aerroccino3.

Nespresso Aerroccino3 Unboxing

Roerelementen

De set bevat twee roerelementen. Één voor gewone warme melk en een tweede voor warme melk met zo’n heerlijke schuimlaag. De roerelementen bevatten geen tandwielen of iets dergelijks. In plaats daarvan gebruikt Nespresso magneten aan beide zeiden van de roerelementen.

Nespresso Aerroccino3 Roerelementen

De elementen worden dus magnetisch aangedreven, iets dat ik zelf alleen uit laboratoria ken. Daar worden al jaren oplossingen met magnetische elementen gemengd. Het voordeel hiervan is dat het schoonmaken erg makkelijk is, en dat de antiaanbaklaag van de Aerroccino3 geen gat hoeft te hebben. Buitengewoon slim en handig.

Nespresso Aerroccino3 Roerelement

Natuurlijk hoor ik je denken, twee van die dingen? Ik ga er vast één van kwijtraken! Dat idee had ik ook, maar wat blijkt? Ook daar is aan gedacht. Achterop de basisplaat van de Aerroccino3 zit een plastic bolletje. Hierin bewaar je het ongebruikte element.

Design

Ik vertelde het al in de introductie, de Aerroccino3 bevat de typische horizontale ribbels die in het design van twee Nespresso machines zitten. Een gewaagde stap van Nespresso omdat kopers van strakke machines als de Nespresso U, waarschijnlijk weer liever een vorm hebben die bij hun eigen machine past. Zelf vindt ik dat de matzwarte die wij mochten testen, overal wel bij past.

Nespresso Aerroccino3

De bovenrand van de Aerroccino3 heeft een chromen finish met daarin het Nespresso logo verwerkt. Dit hebben ze gedaan op een manier dat het logo niet heel veel aandacht trekt. Gewoon netjes dus.

De binnenkant van de Aerroccino3 bestaat uit een grijze antiaanbaklaag met op de bodem een nop. Dit is de nop waar je het roerelement overheen laat vallen. Aan de zijkant zijn twee markeerstrepen aangebracht. In beide gevallen markeren ze hoeveel melk erin moet voor twee koppen. De onderste voor melkschuim, de bovenste voor gewone warme melk. Wil je maar één kopje bereiden, dan moet je hier dus tussen gaan zitten ;-).

Nespresso Aerroccino3 Moodshot-2

Warme en koude bereidingen

De Aerroccino3 laat het toe om melk voor warme en koude bereidingen klaar te maken. Voor de warme bereidingen druk je eenmaal kort op de grote knop van de Aerroccino3. Voor koude bereidingen druk je ongeveer 3 seconden. De knop wordt dan blauw.

Bij warme bereidingen stopt de Aerroccino3 pas wanneer hij meet dat de temperatuur van de melk precies 62 graden Celsius is, ongeacht de hoeveelheid melk. Met andere woorden, hij stopt op het juiste moment.

Gebruik

De afgelopen jaren heb ik veel melkopschuimers in de handen mogen houden en keer op keer waren ze lastig en vielen ze tegen. De ene spat uit elkaar wanneer je hem te lang gebruikt, de ander verwacht weer dat je de melk eerst in de magnetron op temperatuur brengt etc etc. De Aerroccino3 is voor mij dan ook een welkome verrassing van Nespresso.

De Aerroccino3 laat ook zien hoe belangrijk het is om de juiste melk voor je cappuccino aan te schaffen. We hebben diverse soorten melk getest waarbij de magere en halfvolle direct afvielen. Ze schuimen nauwelijks en de magere weet zelfs aan te koeken. Nee, volle melk is wat ons betreft de basis.

Dan is het nog de keuze welke volle melk je koopt. Verse volle melk heeft bij ons een variabel resultaat qua schuimlaag terwijl houdbare melk een consistent eindresultaat oplevert. Dat is wel handig wanneer je voortdurend hetzelfde kopje cappuccino met je Nespresso wilt bereiden.

Nespresso Aerroccino3 Moodshot-1

Natuurlijk zijn er ook nog fabrikanten die speciale cappuccinomelk verkopen. Ook deze hebben we natuurlijk getest, maar helaas. Het resultaat is niet anders dan bij de houdbare volle melk. Cappuccinomelk heeft dus geen meerwaarde wanneer je gebruik maakt van de Aerroccino3.

Schoonmaken

Na iedere bereiding (inderdaad, iedere bereiding) moet je de Aerroccino3 schoonmaken. Dat wil zeggen, je kunt er een paar bereidingen na elkaar mee doen, maar dan koekt ook de volle melk aan.

Het schoonmaken gaat gelukkig extreem gemakkelijk. Je neemt de Aerroccino3 van de basisplaat en spoelt hem met koud water uit. Daarna nog even de roerelementen afspoelen en het geheel met een droge theedoek afdrogen. Klaar voor de volgende ronde :-).

Conclusie

Zelfs als je geen Nespresso hebt, dan blijkt de Aerroccino3 een gouden aanwinst voor iedereen die van cappuccinobereidingen houdt. Het apparaat werkt simpel, snel en komt met een consistent resultaat. Schoonmaken kan enorm demotiveren bij dit soort apparaten, maar de Aerroccino3 is zo gemakkelijk schoon te houden dat dit ik dit keer op keer met liefde blijf doen. Een aanrader dus.

Beschikbaarheid

De Aerroccino3 is verkrijgbaar bij Nespresso en kost €70,00. Hij is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en wit. De voet is in alle gevallen zwart.

Nespresso Aerroccino3 Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram