In 2011 stierven 65 Nederlanders door brand. In totaal waren er 15.301 woningbranden die een totale schade van €448.557.000 veroorzaakten. Toch heeft 45% van de Nederlanders geen of geen goedwerkende rookmelder.

Als gadgetminnende redactie, weten we hoe gevoelig woningen kunnen zijn voor brand door kortsluiting. Naar aanleiding van een persbericht van Verisure, delen we dan ook graag de volgende tips met jullie:

  • Elk huis moet ten minste een rookmelder per verdieping hebben.
  • Er zou in elke slaapkamer een rookmelder moeten zijn. Zo worden alle bewoners gewaarschuwd bij brand tijdens hun slaap.
  • Omdat rook stijgt, plaatst u de rookmelders tegen het plafond.
  • Hang rookmelders dusdanig van muren en hoeken af, minstens 50 centimeter.
  • Test uw rookmelders één keer per maand.
  • De gemiddelde levensduur van de batterij in een rookmelder is één jaar. Maak er een gewoonte van om de batterij dan ook één keer per jaar te vervangen, bijvoorbeeld tijdens de Nationale rookmelderdag.
  • Vervang oude rookmelders. De gemiddelde levensduur van een rookmelder is tien jaar. Zelfs de supermarkt om de hoek heeft waarschijnlijk betere rookmelders dan de oude die nu in uw huis of appartement hangen.
  • De technologie heeft de laatse tien jaar niet stil gestaan. Dus ga op zoek naar rookmelders die met elkaar verbonden kunnen worden.
  • U kunt brandbeveiliging krijgen met een ingebouwde camera. Het systeem is gekoppeld aan een meldkamer die de brand of rook in een vroeg stadium kan zien en dan direct de brandweer zal waarschuwen om zo zeer kostbare tijd te besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.