Logo GadgetGear.nl
Arlo Pro 4 Voorkant
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Verisure spamt Nederlanders vanuit het Verenigd Koninkrijk

De ACM kent in Nederland een nogal streng beleid rondom het versturen van spam aan Nederlandse burgers. Verisure blijkt nu gebruik te maken van het Britse Time Travel Promotion LP om de ACM te omzeilen en toch haar beveiligingsproducten de Nederlandse mailboxen in te jagen.

Verisure Spam

Opvallend is hoe Verisure probeert de onschuld zelve te zijn door de mailing van een disclaimer te voorzien met de volgende tekst: “Verisure stuurt u deze e-mail niet rechtstreeks. U ontvangt deze vanuit de database waarop u zich hebt geabonneerdu zich heeft geregistreerd, waarvoor u toestemming heeft gegeven om commerciële aanbiedingen van onze partners te ontvangen. informatie en de procedure om u af te melden:

De uitschrijflink die ook in het Verenigd Koninkrijk verplicht is, volgt echter niet op deze tekst. Deze is heel slim bovenaan de mail gezet. In de markering wordt dit ook wel een ‘dark pattern’ genoemd. Je kunt je wel uitschrijven, maar dit zit op een plek waar je het echt niet verwacht. Ook het uitschrijfproces is zeer lastig gemaakt en vraagt echt jouw aandacht. En hoe ze aan onze persoonlijke mail komen voor deze campagne? Geen idee. We zijn zeker weten geen klant van Time Travel Promotion LP. Als Verisure mijn persoonlijke gegevens heeft gegeven aan dit bedrijf, heeft Verisure ook iets uit te leggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens, waar prima een melding te maken is.

Heb je ook last van deze mail? Daar de Nederlandse contactgegevens van Verisure in de mailing zijn opgenomen, is het wel degelijk zo dat je gewoon een spamklacht mag indienen. Bij ACM lopen ze al warm om Verisure aan te pakken op dit gedrag. Vanuit de redactie vinden we het vooral spijtig dat Verisure deze agressieve vorm van marketing verkiest in plaats van de consument te overtuigen op basis van kwaliteit. Wij vullen zo ook een Verisure spamklacht in.

2 reacties

  1. Ik dien hierbij een klacht in voor het dagelijks ontvangen van ongewenste spam
    berichten via Vericure, Zeeland . Light in the box, zonnepanelen en
    departurenassacre.de

  2. Ik dien hierbij een klacht in voor het vrijwel dagelijks ontvangen van ongewenste
    spam berichten van Verisure, Lightin the box, Zeeland , wij kopen auto’s
    offertevergelijker.nl , departuremassacre.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.