Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amazon onderneemt actie tegen gevaarlijke hoverboard merken

Met kerst wil iedereen voor een paar knaken een hoverboard, maar de veiligheid van met name de Chinese merken wordt steeds vaker in twijfel getrokken. Is het mogelijk om voor €150 een veilige lader en accu in een hoverboard te leveren? Het lijkt er niet op.

Amazon heeft verschillende leveranciers aangesproken en deze gedwongen een veiligheidsverklaring voor de verschillende modellen aan te leveren. Een groot deel bleek hier niet toe in staat. Het gevolg is dat Amazon grote hoeveelheden hoverboards uit haar magazijnen heeft gehaald en het aanbod daarmee flink heeft laten krimpen.

De laatste tijd komen steeds meer verhalen over ontbrandende hoverboards in de media. Niet vreemd, want deze personal transporters zijn enorm populair. Verschillende fabrieken in China hebben het originele idee gekopieerd en proberen deze tegen zo weinig mogelijk geld naar de EU en de VS te exporteren. Lijnrecht tegenover deze partijen staan merken als Oxboard.

Dit soort merken is stukken duurder, maar maakt gebruik van accu’s die gemaakt worden door erkende partijen als Samsung. Bovendien hebben ze een CE keurmerk weten te bemachtigen dat aangeeft of het apparaat veilig te gebruiken is. Ook dit hebben de vage importmodellen doorgaans niet goed voor elkaar. Wie zijn billen brandt, moet dus ook hier op de blaren zitten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.