Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sony duikt met nieuwe action cam de diepte in.

Na de ruimte sprong van Felix Baumgartner met een GoPro camera, gaat Sony met hun nieuwste action camera de diepte in! De Belg Marc Sluszny gaat duiken naar een diepte van 200 meter. Hij zal twee Sony HDR-AS15 camera’s meenemen om vast te leggen wat hij ziet.

Marc is echt een ‘thrilseeker’. Hij tennist niet alleen verdienstelijk, maar racet, vliegt en duikt naar records. Zijn wikipedia pagina staat vol met activiteiten voor een echte mannetjesputter. Met één van zijn records zou menig man al trots verhalen kunnen vertellen in de kroeg. Nog leuker als je ook de beelden hebt, moet Marc gedacht hebben.

Sony introduceerde recent de HDR-AS15 camera. Een ultra lichtgewicht mini HD camera. De camera is speciaal gemaakt voor zogenaamde POV (point of view) beelden; ofwel filmen wat de sporter ziet. Contour en GoPro hebben deze markt ontwikkeld. Inmiddels zijn er vele actie camera’s. Binnenkort is op gadgetgear.nl een test van de beste vier te lezen met wat aankooptips.

De meest verkochte action camera van het moment is onbetwist de GoPro Hero. Felix Baumgartner maakte zijn ruimte sprong met de nieuwste GoPro Hero3. Natuurlijk in een speciale behuizing. Voor de recorddiepte van 200 meter heeft Marc een speciale behuizing laten maken. Deze is direct uit aluminium gefreesd. De standaard onderwater behuizing van Sony kan 60 meter waterdichtheid garanderen. De meeste duikers gaan niet verder dan 40 meter.

Het Belgische bedrijf Hugyfothas maakte de  custom-built behuizing die de druk van 200 m van de Rode Zee kan weerstaan zonder in te boeten op gebruiksgemak. Er zit zelfs een glaasje in de behuizing. Nou is het niet te verwachten dat Marc tijdens zijn duik nog eens de vele menu instellingen zal doorlopen. De volautomaat met Exmor R CMOS-sensor staat garant voor heldere opnamen; ook bij zo’n duistere diepte. De vraag is of de ingebouwde wifi verbinding het nog doet onderwater in deze behuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.