Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom Preview: End of Nations

Vorig jaar was hij al even te spelen op de Gamescom, maar dit jaar lijkt hij eindelijk klaar te zijn. De game End of Nations van Trion Worlds. Een game van de makers van Command & Conquer waarbij je met maarliefst 28 spelers tegen 28 andere spelers ten strijde kan trekken.

Dat de game van enkele ontwikkelaars van de originele Command & Conquer series komt is niet vreemd, want het idee achter de game lijkt voor een groot deel op het geflopte Command & Conquer: Sole Survivor Online gebaseerd te zijn.

Waar je in Command & Conquer: Sole Survivor met één tankje de wereld moest veroveren, krijg je in End of Nations de beschikking over een klein bataljon aan voertuigen. Je krijgt zelfs mogelijkheden om turrets te plaatsen. Nee, een hele basis neerzetten is er niet bij, maar verder voelt het wel heel C&C allemaal ;-).

Met hoeveel spelers je maximaal in een map zit, is sterk afhankelijk van de map die je speelt, maar dat is niet het meest bijzondere. De maps passen zichzelf namelijk aan qua moeilijkheidsgraad. De maps kijken hoe hoog de levels van de gamers zijn die zich op het slagveld begeven en passen zich hierop aan.

Qua gameplay leunt de game sterk tegen de MMO’s zonder het RTS element te verliezen. Een gewaagde, maar geslaagde combinatie. Daarnaast is End of Nations een Free to Play titel. Met andere woorden, gratis te spelen. Het is daarbij niet zo dat je verplicht bent tot in-game aankopen. Ze zijn er wel, maar veelal cosmetisch van aard (nieuwe verf voor je tanks e.d.) of worden gebruikt om wat sneller te kunnen levellen. Iets dat mensen met te weinig tijd zeker aan zal spreken.

De game is nu al te spelen als alpha versie of als closed beta in de weekenden. De uiteindelijke versie van de game zal later dit jaar nog online komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.