Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Destiny, Rise of Iron met 4 sterren.

The Good
  • Goed verhaal
  • Prachtige setting
  • Boek een leuke toevoeging
The Bad
  • weinig content


Bungie heeft The Taken King achter zich gelaten en laat de Iron Lords herrijzen. Maar is het genoeg om dit ook echt genoeg om ons lang genoeg bezig te houden?

Laten we beginnen met het verhaal! Dat is best interessant als je van lore houd.

Verhaal

Je had de Iron Lords. Een groep die altijd heeft gevochten voor de stad, de oude Guardians mag je wel zeggen. Deze Iron Lords hadden hun HQ in de koude bergen op Felwinter Peak waar ze samen leefden met wolven. Deze HQ doet een beetje het gevoel oproepen van een boeddhisten tempel.  Er is nog 1 Iron Lord over genaamd Saladin, deze heeft een eeuwige dienst om te waken over het kwaad dat met de laatste krachten van de Iron Lords is begraven in Old Russia.

Dat kwaad heet SIVA. Dit is een vreemde substantie die modificaties kan aanbrengen aan objecten en wezens. Je leert dat de Iron Lords dit zelf eerst gebruikten voor goede dingen voordat het gruwelijk mis ging en SIVA werd overgenomen voor kwade doeleinden. De Iron Lords trokken ten strijde om SIVA voor eens en altijd te vernietigen. Hier een video hoe dat afliep…. Overmoedig wellicht?

Nu hebben de Fallen ontdekt wat je met SIVA kunt doen. Deze stam Fallen worden ook wel de Splicers genoemd, of om Saladin te quoten: “The are called the mad scientists of the Fallen”. Deze Splicers zijn altijd opzoek naar ethiekloze kennis om zichzelf te verbeteren. De leider wordt ook wel de High Priest genoemd.

Met de kennis van Iron Lord Saladin en de slagkracht van de Guardians trek je ten strijde tegen SIVA.

Gameplay

In de eerste missie sla je een aanval af van de Fallen en kom je al zijdelings in aanraking met SIVA. Je doel is om de Iron Temple, het HQ van de Iron Lord, te verdedigen. Hierna wordt het de nieuwe social area met flink wat leuke secrets en easter eggs. Maar daar mag je zelf achter komen welke dat zijn. Ik heb een video gemaakt die deze social area weergeeft en let dan ook vooral op de omgeving, de bergen en het dal!

Dan is er ook nog een boek. Dat is best interessant, want het is weer eens wat anders! Je moet gerichte taken voltooien om de volgende rank te bereiken. Dit boek zorgt er voor dat je veel diverse dingen binnen de expansion doet, en heel eerlijk gezegd is dat wel nodig want het is wel minder dan bij de Taken King. Je ziet dus wat je verdient wanneer je de volgende rank bereikt, best leuk om een beetje doelgericht en toch divers bezig te zijn en er voor beloond te worden.

Destiny_20161003181412

Destiny_20161003181423

Destiny_20161003181345

Verder is er een nieuwe patrol in de Cosmodrome. Je kunt er zoals gewoonlijk missies in doen, meedoen in de events en speciale keys krijgen waarmee je bijvoorbeeld diverse bazen in Achons Forge kunt oproepen. Het lijkt hiermee op Court of Orix. Al moet je hiervoor wel ongeveer 355 light level voor hebben schat ik. Ik moet zeggen dat ze deze patrol toch wel zeer uitgebreid hebben gemaakt, met zelfs weekly patrol missies! Je zult dus meer tijd doorbrengen in deze patrols.

De splicers hebben leuke extra abilities, zo kunnen sommigen zich healen, kunnen andere sneller lopen en over het algemeen zijn ze sterker dan hun voorgangers. Wat een beetje SIVA al niet met je kan doen!

Verder is er een nieuwe Strike “Wretched Eye” met 1 baas genaamd de High Priest. Je rent dan rond in oude Russische nucleaire lanceerbuizen. En is er ook een vernieuwde strike, en dat is heel classic de eerste strike die je ooit gespeeld hebt. Leuke vernieuwingen hebben ze aangebracht en ik genoot echt toen ik weer terug was waar het qua strikes betreft allemaal begon!

Aan het eind heb je trouwens een kist staan die alleen te openen is wanneer je een skeleton key hebt. Deze kun je krijgen door o.a. heroics te farmen. Voor de normale strikes heb je trouwens 320 light voor nodig. Voor de heroic versies 350. Voor de Raid heb je echter al 370 nodig. Dat is dus even doorgrinden! Oh en mag ik je een tip geven, de exotic rocketlauncher Gjallarhorn is redelijk eenvoudig te krijgen. Oh the memory of the good old days! 😉

Conclusie

De sfeer zit er goed in met de warme bondkragen en de koude bergtoppen, en vergeet de wolven niet. Het verhaal zit goed in elkaar alleen jammer dat het zo kort duurde. 1 nieuwe strike en 1 vernieuwde. Leuke dat je puzzels moet oplossen in de raid. Al met al een kleine zoethouder tot Destiny 2 begin volgend jaar! Een 8 . Hou Entert1.nl trouwens in de gaten want Destiny heeft regelmatig updates met nieuwe content! En daar doen wij uiteraard verslag van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.