GadgetGear.nl

Eerste Augmented Reality Munt naar Aruba

Je kan zeggen wat je wilt van de Nederlandse eilanden in de Caribische Zee, maar het laatste nieuws laat zien dat ze daar wel degelijk met de tijd mee gaan. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft namelijk van de Centrale Bank van Aruba de opdracht gekregen om ’s werelds eerste augmented reality munt te slaan.

De munt, die aan de ene kant het wapen van Aruba en aan de andere kant staat de Shobo uil. Een uilensoort die alleen op Aruba leeft en tot nationaal symbool is gekroond. Deze kant van de munt is ook nog eens in kleur uitgewerkt door gebruik van een speciaal drukproces.

De kleuren staan de munt ook toe om de eerste augmented reality munt ter wereld de zijn. Wanneer gebruikers de munt met de Layar app scannen, zal deze namelijk extra informatie over de Shoko uil verschaffen.

De munt heeft een waarde van 5 Arubaanse florin en wordt in een oplage van 2.500 stuks geslagen. Wil je één van deze munten aankopen, mag je ondanks de geringe waarde toch nog €49 neerleggen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.