Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Unboxing: Krups EA9000 Cappuccinomachine

We doen het wel vaker, een unboxing. Meestal betreft het dan een nieuwe smartphone of tablet. Vandaag hebben we echter iets anders voor jullie. Een Koffiezetapparaat… Nee, niet zomaar één hoor. Het gaat om de nieuwe EA9000 van Krups. Een volautomatische cappuccinomachine met zelfreinigend stoompijpje. Een machine zo compleet dat hij een unboxing heeft verdiend.

Zoals jullie zien hebben we de foto’s ditmaal niet in onze fotostudio kunnen maken. De machine en doos zijn gewoon te groot en zwaar voor onze fototafel.

Natuurlijk treffen we de machine in de doos aan. Zoals je bij een machine van deze klasse mag verwachten is hij volledig geassembleerd. Neerzetten, stickers trekken en de stekker in het stopcontact prikken dus!

In de doos treffen we natuurlijk het netstroomsnoer aan, en twee doosjes. Één met glazen (tassen is de Vlaamse vertaling) en het Krups Welcome Pack. Overigens is dit niet het enige Vlaams dat we aantreffen bij de EA9000. In de handleiding spreekt men bijvoorbeeld over melk uit flessen en ‘dozen’.

De doos met Cappuccino ‘Tassen’ bevat twee glazen voor je cappuccinobereidingen. Krups heeft de glazen met maatstreepjes bedrukt. Dat is handig, want dan heb je weinig moeite om de juiste hoeveelheden melk in de kopjes te doen. Jammer is alleen dat je nergens kan aflezen welke hoeveelheden de maatstreepjes aangeven. Zelfs in de handleiding wordt daar niet over gesproken.

Naast de machine vinden we in de doos ook het Krups Welcome Pack. Een goedgevulde doos met daarin alles behalve een paar koffiebonen. Moeten we toch nog even naar de supermarkt ;-).

De doos bevat een Claris Aqua Filter System proefpakket. Dit waterfilter filtert zowel chloor als kalk uit het water. Hoewel we in Nederland weinig last van chloor hebben, bevat het kraanwater in een aantal regio’s zeer veel kalk. Het advies is dan ook om het filter iedere twee maanden (of 50 liter) te vervangen. Als je goed hebt opgelet, zie je dat het Claris pakket twee onderdelen bevat. Die in de zwarte zak is de daadwerkelijke filter. Het andere onderdeel gebruik je om het filter te plaatsen. Het is dus meer een gereedschap.

Het witte zakje op de foto is een zakje met antikalk poeder. Een zakje met een zeer hoge concentratie citroenzuur.

Hoewel de EA900 een zelf-reinigend stoompijpje bevat, vinden we ook een zakje met daarin een hulpmiddeltje om zelf het stoompijpje te reinigen. Ik ben benieuwd of we dat in de praktijk toch nodig gaan hebben.

De twee tabletjes zijn reinigingstabletten die voornamelijk bleekmiddel bevatten. In het kleine zwarte doosje met productnummer XS9000 zitten twee flesjes vloeibaar reinigingsmiddel. Deze hang je in je machine waarna de EA9000 voor zichzelf zorgt. Met andere woorden, kennelijk valt er genoeg schoon te maken aan deze machine en dan ben ik blij dat het meeste automatisch gaat ;-).

De komende twee weken gaan we hier zwaar aan de koffie. Daarna krijg je ons oordeel over deze bijzondere cappuccinomachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.