Review: Griffin/Adidas miCoach Sport Armband voor de iPhone

Vorige week checkten we miCoach. Het nieuwe sportplatform van Adidas. Hoewel miCoach in combinatie met een iPhone of iPod Touch al snel een ideaal sportmaatje vormt, is het bij veel sportkleding niet mogelijk om je iPhone of iPod Touch in je zak te steken. De Sportarmband van Griffin en Adidas lijkt de ideale oplossing.

Uiterlijk

De miCoach Sport Armband van Griffin is zwart en gemaakt van zacht, elastisch materiaal. Met grijze, reflecterende verf zijn de accenten van de armband opgeleukt. Griffin en Adidas gaan dus niet alleen voor mooi, maar ook voor veilig. Daarnaast bevat de armband een speciaal vakje om een huissleutel in te steken. Handig!

Gebruik

Wij testte de armband in combinatie met de iPod Touch. Deze is een stukje dunner, maar verder komen de maten overeen met de iPhone 4S. Nouja, de plug voor de hoofdtelefoon zit bij de iPod aan de onderkant in plaats van de bovenkant.

Onderaan de iPod hebben we de miCoach iOS ontvanger op de dock connector aangesloten. Voor de hoofdtelefoon hebben we gekozen voor de Sony DR-EX300IP. Een headset speciaal voor de iPhone en iPod waarbij de hoofttelefoonplug haaks is. Hij is dus niet groter dan de ontvanger van de miCoach.

Zodra ik de iPod in de armband schuif, blijkt iets opvallends. Griffin heeft namelijk geen rekening gehouden met de aanwezigheid van de ontvanger. Hierdoor steekt mijn iPod Touch boven de armband uit en dat is niet handig. De ‘back’ knop in de miCoach app kan ik bijvoorbeeld niet bedienen omdat deze niet achter het doorzichtige plattic te zien is. Alleen dit plastic geleidt mijn vinger. Ik kan de armband dus alleen gebruiken wanneer ik mijn iPod Touch daadwerkelijk op de kop in de armband steek.

De armband heeft een klittenband-gesp. Hij is dus gemakkelijk met één hand om je arm te bevestigen en blijft ook tijdens het hardlopen netjes op zijn plaats. Door de spanning die op de band komt te staan, sluit hij bovenaan keurig af. Ondanks dat de sensor dan uitsteekt.

Conclusie

De Sport Amrband voor iPhone is dé ideale oplossing voor iedereen die muziek tijdens het sporten wenst, maar geen broekzak over heeft voor de iPhone of iPod Touch. Gebruik je hem in combinatie met de miCoach ontvanger, dan stuit je toch echt op een ontwerpfout. De ontwerpers hebben er gewoon geen rekening mee gehouden en dat is slordig gezien de miCoach aanduiding op het product. Hij voldoet dus niet aan de verwachtingen en dat is gewoon jammer.

Beschikbaarheid

De miCoach Sport Armband voor iPhone is in Nederland lastig verkrijgbaar. Wij ontvingen ons exemplaar via iPhone 4S accessoires webshop MobileFun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Zachte stof
  • Uitwasbaar
  • Reflecterende print
  • Elastisch
  • Handige gesp

THE BAD

  • Met de miCoach ontvanger onder je iPhone of iPod Touch, past het eigenlijk niet in de armband. Oeps!
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram