Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sony’s DR-EX300iP Headset met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer goed geluid
  • Volledige iOS ondersteuning
  • Comfortabel
  • Zeer compleet
  • Vernieuwend design
The Bad
  • Betere kwaliteit kabel had er een tien van gemaakt!


Sony lanceerde niet al te lang geleden haar DR-EX300iP iPhone headset. Nu hebben we het al regelmatig over de headsets van specialisten als Plantronics en Jabra gehad en dat maakt het alleen maar leuker om eens te kijken wat onze favoriete all-round Japanner met de DR-EX300iP heeft in te brengen.

Uitrusting

Het mag gezegd worden, de uitrusting van de DR-EX300iP is dik in orde. Je krijgt (net als bij vele andere in-ear oordopjes) drie verschillende maten eargels wanneer je deze headset koopt, zodat je er zeker van bent dat de headset comfortabel zit. Daarnaast doet Sony er ook een handig tasje bij om de headset in op te bergen. Dit tasje is van stevig nylon met daartussen karton om de vorm te behouden. Erg netjes dus. Tot slot stopt Sony er ook een rubber ‘dingetje’ bij om het snoer mee in te korten. We konden het geen naam geven, maar handig is het wel.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de oordopjes is een beetje anders dan je zou verwachten. Je mag de oordopjes zelfs groot noemen. Toch is door deze vorm het in de oren inbrengen en uit de oren trekken van de oordopjes zeer comfortabel. Je bent hierdoor minder snel geneigd om aan het snoer te trekken.

De afstandsbediening is klein, maar is goed op de tast te gebruiken. Ook de gesprekskwaliteit is redelijk goed, al moet je in gedachte houden dat ruisonderdrukking bij bedrade headsets vrijwel onmogelijk is. De vergulde plug die je in je iPhone of iPod prikt is haaks, waardoor het risico op een draadbreuk minimaal is.

Geluid

Zoals ik al vertelde, werkt de microfoon zoals je mag verwachten, maar het geluid dat uit de oordopjes komt is opmerkelijk zuiver. Ook wanneer ik de bas in de equalizer van de iPod flink omhoog gooi, merk ik geen gekraak. Dit is ongetwijfeld het resultaat van de grotere behuizing, want daar past een grotere driver in. Waar de meeste oordopjes een driver (speaker) van 9mm hebben, heeft de DR-EX300iP drivers van 13.5mm. Dat verschil hoor je gewoon.

Conclusie

Met de DR-EX300iP heeft Sony een hele slimme bedrade headset op de markt gezet. Hij is stevig aan de prijs, maar dan krijg je ook een perfect geluid en diverse handigheidjes zoals een geknikte plug en een flubbertje om de kabel mee in te korten. Het enige dat ik me nog kan wensen is een kabeltje dat minder makkelijk in de knoop raakt. Een dikke voldoende dus!

1 REACTIE

  1. Ik zat al langer te twijfelen of ik deze zou kopen. Bedankt voor de review. Mijn vragen zijn beantwoord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.