E3: Konami’s Nieuwe Line-up

Tijdens de Pre-E3show van Konami heeft het bedrijf de nodige informatie over nieuwe games verschaft. Konami laat onder anderen weten hoe het de 25ste verjaardag van Metal Gear gaat vieren. Ja, Hideo Kojima laat ons alweer 25 jaar rondsluipen.

Studio Update

Konami laat weten dat het een nieuwe studio in San Francisco heeft geopend. Deze studio zal een leidende rol nemen in de nieuwe social en social mobile games van de uitgever. titels afkomstig van deze studio zijn Frogger Pinball (uiteraard), Puzzle Chasers en Twilight Carnaval. De studio werkt momenteel ook hard aan Frogger Frenzi. Konami koos deze locatie omdat het dicht in de buurt van de kantoren van Facebook Apple en Google zit. Konami heeft ook een deal met Zynga voor het verspreiden van haar games.

PES 13

Jawel, ook aan PES 13 wordt al hard gewerkt. Eerder al gaven we je een aantal updates van wat je bij PES 13 mag verwachten. Voor PES 13 heeft Konami gekeken naar de feedback van de PES fans. Deze werd onder anderen via de Facebook pagina van PES verzameld. De twee belangrijkste verbeterpunten die hieruit kwamen was dat de spelers veel meer individuen moeten worden. Player ID noemen ze dit. Hierdoor worden spelers in speelstijl herkenbaar. Daarnaast is controle over de bal enorm belangrijk. Zowel in de aanval als in de verdediging heeft Konami veel bewegingen aan de game toegevoegd. Tot slot is ook MyPES weer flink geüpdate. Konami zal binnenkort een downloadable demo aanbieden.

Zone of the Enders HD Collection

Het was eigenlijk geen geheim meer, maar Zone of the Enders krijgt ook een HD Collection uitvoering. Zone of the Enders is net als Metal Gear een project van Hideo Kojima die vol zit met anime graphics. De HD Collection verschijnt op de Playstation 3 en de Xbox 360. Voor de Xbox 360 is het de eerste keer dat gamers deze games kunnen spelen. Voor de nieuwe HD Collection is een nieuwe intro getekend en zijn de graphics van de game voorzien van nieuwe, scherpe details.

Metal Gear is Jarig!

Metal Gear ontstond 25 jaar geleden op de MSX en maakte al snel een console uitstapje naar de NES. Helaas kwam deze versie niet van Hideo zelf af en dat resulteerde in matige gameplay. Na Metal Gear 2 bleef het een tijdje stil. Met de eerste Metal Gear op de Playstation 1 maakte de game haar grote comeback. Dat de geschiedenis van de serie belangrijk is voor het vervolg van de serie zien we niet alleen in de verhaallijn. Graphics van de MSX versies hebben we namelijk terug gezien op de Playstation releases van Metal Gear.

Vorig jaar kwam Konami al met de HD Collection van Metal Gear. Deze verscheen op de Playstation 3 en de Xbox 360. Dit jaar verscheen Metal Gear Snake Eater in 3D op de 3DS en deze maand nog mogen we de HD Collection voor de PS Vita verwachten. Tot slot komt dit jaar ook een nieuwe Metal Gear uit. Metal Gear Rising. Ik heb er al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram