De E3 moet nog beginnen, maar nu al ontvangen we nieuws van diverse gamepublishers. Één daarvan is Konami en die heeft groots nieuws rondom Metal Gear. De demo van de nieuwe Revengeance staat namelijk online en de bijbehorende trailer laat weinig aan de fantasie over.

In de nieuwe Metal Gear Revengeance lijkt het afgelopen met het eeuwige sneaken. Hoewel het je nog steeds tactische voordelen op kan leveren, ben je toch meer een cyborg Ninja die zoveel mogelijk tegenspelers om het leven brengt. De hoofdrol in dit nieuwe deel is dan ook niet langer weggelegd voor Snake, maar voor Raiden die in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty zijn intrede deed.

In dit deel neemt Raiden, geplaagd door zijn verleden, wraak op de PMC (Private Military Companie) groep en de Desperado Enterprises. Hiervoor maakt hij gebruik van zijn nieuwe High Frequency Katana Blade en andere, nieuwe wapens.

De demo van Metal Gear Rising: Revengeance zal op de disc van Zone of the Enders HD Collection (ja die komt er ook aan) komen te staan. Deze mag je in de herfst voor de Xbox 360 en Playstation 3 verwachten.

Zoals je merkt zal dit een hele andere Metal Gear worden dan je gewend bent. Hoewel Kojima Productions nog wel met de titel te maken heeft gehad, ligt het werk toch voornamelijk bij Platinum Games. Een wissel van studio’s kan een enorme impact op een game hebben. Ik ben benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.