Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wat L.A. Noir en Max Payne 3 voor GTA V betekenen

Het is allang geen geheim meer dat Rockstar al tijden werkt aan de opvolger van GTA IV. Ik wil dan ook graag even stilstaan bij de recente games van Rockstar en wat deze betekenen voor de nieuwste telg in de Grand Theft Auto familie.

Met L.A. Noir zette Rockstar een epische detective game neer. Met 4 DVD’s (Xbox 360) is L.A. Noir misschien wel één van de grootste games op de console. L.A. Noir is net als GTA IV en natuurlijk Red Dead Redemption een open world game. Er lopen diverse verhaallijnen en jij kiest hoe je deze doorloopt. Bij L.A. Noir zette Rockstar vooral in op details in de game. Zo werden gezichten extreem goed geanimeerd en is de stad L.A. groots en prachtig vormgegeven. Dat laatste lijkt ook belangrijk te worden voor GTA V. Geruchten gaan al de ronde dat de stad (Los Santos) in GTA V vele malen groter zal zijn dan die van GTA IV.

Max Payne 3 is zowel grafisch als qua gameplay weer een stuk verder dan wat we bij L.A. Noir hebben gezien. Max Payne is geen open world game en dat zal ongetwijfeld een reden zijn dat de game grafisch zo ontzettend veel mooier in elkaar zit. Nu zal GTA V zonder twijfel weer mooier zijn dan GTA IV, maar Rockstar zou me verbazen als het deze kwaliteit weet voort te zetten in GTA V zonder performance op te offeren.

Qua gameplay lijkt Max Payne erg op de eerdere Rockstar games. Het lopen, richten en schieten, alles voelt vertrouwd, maar beter. Max Payne heeft naast een keuze uit moeilijkheidsgraad op de consoles ook de keuze voor Aim Assist. Het spel helpt je daarbij richten op de tegenspelers. Iets dat bij gebrek aan een muis enorm handig is. De toepassing hiervan in Max Payne werkt erg goed. Net zo goed als de Liberty City en Vice City games op de PSP. Ik verwacht dus dat we dit terug gaan zien in GTA V. Hiermee zal de game een stuk toegankelijker worden voor slechte schutters ;-).

Tot slot, verwacht ik ook voor GTA V weer een knaller van een verhaallijn met een gigantische hoeveelheid side quests. De trailer die Rockstar al online had gezet verteld het verhaal over een gezin dat door misdaad uit elkaar getrokken wordt. Hey, Max…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.