Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Seagate Koopt LaCie

Seagate staat al jaren bekend als producent van hardeschijven, maar moet het qua naamsbekendheid toch een beetje afleggen tegen de heren van Western Digital. Met de aankoop van LaCie lijkt Seagate de tegenaanval te starten.

LaCie staat al jaren bekend als designermerk voor opslagproducten. Ook wij reviewden al diverse producten van de fabrikant waaronder de onverwoestbare XtremKey.

De deal zit als volgt in elkaar. LaCie heeft een marktwaarde van $186 miljoen. Hiervan staat een deel uit bij de huidige CEO Phillipe Spruch en een deel bij investeerders. Seagate koopt eerst het deel van Phillipe (64%) en benoemt hem tot de nieuwe directeur Consumer Products. In de periode erna probeert Seagate de aandelen van de overige aandeelhouders in handen te krijgen. Lukt het Seagate om binnen 6 maanden 95% van de aandelen in handen te krijgen, dan krijgt Phillipe een bonus van 3% over de waarde van zijn aandelenpakket.

Het is niet de eerste overname die Seagate doet en al helemaal niet de grootste. Eerder kocht Seagate al de HDD productieunit van Samsung. Hier moest het toen $1.4 miljard aan spenderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.